DS3 Cup: Kevin Brandsborg kører perfekt weekend med dobbeltsejr

Foto: DS3 Cup/Kim Gripping/Niklas Majgaard/Jan Gripping

Der stod snart sagt Kevin Brandsborg på det hele i DS3 Cup ved weekendens Grand Prix Danmark. Vestjyden tog fra Jyllandsringen med to sejre af to mulige og har øget sin mesterskabsføring i jagten på sit første danmarksmesterskab i klassen.

Weekenden begyndte ellers med at Brandsborgs nærmeste udfordrer i den samlede stilling, Knut Eirik Knudsen, tog pole position med Brandsborg lige efter. Knudsen holdt fast i sin føring fra start, og løbet fik kort inde en safetycar efter et sammenstød mellem Linda Vekka og Danny Skinbjerg endte i, at Vekkas bil blev stående.

Finalepodiet – sejr til Kevin Brandsborg foran Dennis Bannergård og Nicolai S. Jonas. Foto: Kim Gripping/DS3Cup

Med genstarten fik Brandsborg imidlertid skruet op for blusset og lagde hurtigt et hårdt pres på Knut Eirik Knudsen. De to duellanter slog hurtigt et forspring, og Brandsborg kunne med et halvandet minut tilbage af heatet lave en veleksekveret overhaling for enden af publikumslangsiden.

Kevin Brandsborg i spids. Foto: Kim Gripping/DS3 Cup

Føringen og sejren var fra da ikke i fare, og Kevin Brandsborg tog derfor sejren i første heat foran de to TF Performance-kolleger, Knut Eirik Knudsen og Felix Heiberg.

Sejr i stærkt comeback

Nemt blev det til gengæld slet ikke i 2. heat for Kevin Brandsborg, der gik i stå på gridden og fik bilen i gang igen – men måtte helt ned bagerst i feltet at vende.


Starten tog Silas Rytter og Dennis Bannergård sig til gengæld af, og med Rytter forrest. Dennis Bannergård satte dog den unge nordjyde under et hårdt pres fra første meter og fandt vejen forbi for enden af langsiden. Silas Rytter endte kort efter i duel med Felix Heiberg, men nåede tilbage i føring.

Duel mellem Silas Rytter og Dennis Bannergård. Foto: Niklas Majgaard/DS3 Cup

Det hele endte imidlertid i gruset, for en lille kontakt mellem Dennis Bannergård og Silas Rytter snurrede sidstnævnte rundt, så han ramte Felix Heiberg med det resultat, at begge måtte udgå.

Knut Eirik Knudsen tabte et vigtigt skridt i mesterskabskampen da han ikke kom til start i finalen. Foto: Niklas Majgaard/DS3Cup

Og skal vi runde TF Performance af, så havde Knut Eirik Knudsen et teknisk problem og kom slet ikke til start i finalen – et dyrt pointtab for nordmanden, som dog holder fast i den samlede andenplads fortsat.

Silas Rytter fik kortvarigt bilen i gang igen, men måtte udgå med skader. Foto: Kim Gripping/DS3Cup

Og i ly af al balladen længere fremme kørte Kevin Brandsborg sig hele vejen op, så han med cirka tre minutter tilbage af heatet kunne overhale Dennis Bannergård og tage føringen. Og sådan endte det også – finalen gik til Brandsborg foran Bannergård og Nicolai S. Jonas, der fik sæsonens hidtil bedste heatresultat med tredjepladsen.

Duel mellem Mickey Jensen og Nicolai Baltzer. Foto: Niklas Majgaard/DS3Cup

Stor glæde over dobbeltsejr

For Kevin Brandsborg var der til gengæld stor glæde over weekendens resultater – og især at det lykkedes at vende en umulig finalestart til den store pokal.

– Jeg havde egentligt en meget fin fornemmelse til finalen, for 1. heat gik rigtig godt – og så starter jeg 2. heat med at give den for få omdrejninger. Den gad ikke rigtigt fra startstregen, så jeg måtte helt ned bagved – og så var der dømt hårdt arbejde. Der var ikke så mange andre end mig selv at bebrejde for det der, så jeg blev sur på mig selv og fik vist lidt ild i øjnene – der var ikke andet for end at give den én over nakken, og det fik den, siger Kevin Brandsborg og tilføjer:

– Jeg var helt sikkert hjulpet af al tumulten i finalen, men helt sikkert et godt resultat for os – jeg glæder mig helt vildt til de to sidste weekender, afrunder weekendens dobbelte løbsvinder.

DS3 Cup har en tætpakket sæsonfinale i vente – det sker i oktober, hvor klassen kører to weekender i træk. Først med DM Finalen på FDM Jyllandsringen den 8-9. oktober og ugen efter til klassens finale på Padborg Park.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: