ELMS: Ardennerne venter for European Le Mans Series

Foto: ELMS/FocusPackMedia.de

Vi er sent på den europæiske sæson, men faktisk er ELMS og Michelin Le Mans Cup på papiret halvvejs inden weekendens 4 Hours of SPA.

Efter den belgiske nyklassiker venter en dobbeltweekend i Portugal, hvor feltet først kører fredag den 20. oktober og igen søndag den 22. oktober – begge løb på Autodromo do Algarve. Men inden da går det altså løs i Belgien, og her er der lagt op til fire spændende timer på søndag.

I LMP2 holder vi som altid et vågent øje med Malthe Jakobsen og Cool Racing, der oven på en noget blandet første halvdel af sæsonen har lidt at revanchere. Topresultaterne i LMP2 Pro/Am har AF Corse og Racing Team Turkey delt mellem sig – og mens andenpladsen på Paul Ricard indtil videre har været sæsonens højdepunkt for thyboen, så må et nul fra 4 Hours of Aragon senest være lig med, at Cool Racing er ret opsatte på at få point i bogen.

Samlet fører AF Corse med tre point over Racing Team Turkey, mens Nielsen Racing og Cool Racing er henholdsvis nummer tre og fire i tabellen.

I den generelle LMP2 er det endnu tættere om føringen, for her har franske Duqueine Team med Neel Jani, René Binder og Nicolás Pino bare ét points fordel over portugisiske Algarve Pro Racing med Kyffin Simpson, James Allen og Alexander Lynn før SPA-Francorchamps.


Danske Formula Racing, her til højre, kører igen med Nicklas Nielsen som platinkører ved siden af Johnny og Conrad Laursen. Foto: ELMS

Set med danske briller er der afgjort mest krudt i GTE Am, hvor 2023 i ELMS også bedst kan beskrives som værende en blandet landhandel.

I den samlede GTE-tabel slog Proton Competition igen med en andenplads på Aragon og er nu i føring foran Car Guy/Kessel Racings Takeshi Kimura og Scott Huffaker. De har kørt med skiftende lineups i år, og har tidligere haft Frederik Schandorff med to gange – denne gang er det Daniel Serra, der fuldender teamet.

Af de to danske hold i GTE er det Formula Racing, der kommer til SPA som klart stærkest på point. Det danske Ferrari-team tog en andenplads i sæsonpremieren og er samlet noteret for 22 point – men er på jagt efter revanche efter de senest måtte udgå i Aragon efter et sammenstød. Nicklas Nielsen fuldender i øvrigt igen lineuppet for Formula denne gang, hvor han kører sammen med Johnny og Conrad Laursen.

GMB Motorsport er for alvor på pointjagt i ELMS på SPA. Sæsonen har været blandet for midtjyderne indtil nu, hvor et crash i sæsonpremieren satte Aston-teamet tilbage før de rigtigt var i gang. Foto: ELMS

I den anden danske garage på SPA-Francorchamps er GMB Motorsport for alvor på jagt efter en pointhøst. Sæsonen kom skidt fra land med et stort uheld i sæsonpremieren, og siden fulgte et svært løb på Paul Ricard og en ottendeplads på Aragon. 2023 har ikke været nemt ude i Europa for GMB Motorsport, men måske er SPA stedet, der kan vende trenden.

European Le Mans Series fra SPA kan følges lørdag og søndag på seriens Youtube, og det samme gælder for Michelin Le Mans Cup. Boxengasse er desuden til stede i Belgien med en enkelt mand, så der bliver mere stof at læse fra den kant i løbet af weekenden.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: