ELMS: Danskere dyster om Le Mans-pladser i weekenden

Foto: ELMS/Jakob Ebrey Photography/JEP

Der er Le Mans-billetter på højkant på Autodromo do Algarve i Portugal den kommende weekend. European Le Mans Series skal afgøres, og selvom der er uddelt et enkelt mesterskab allerede i form af GTE-mesterskabet til Luzich Racings Nicklas Nielsen, Alessandro Pier Guidi og Fabien Lavergne, så er der endnu en startplads til Le Mans 2020 at kæmpe om i GTE.

Med til sølvet i ELMS’ LMP2 samt GTE-klasser hører nemlig også en direkte kvalifikation til Le Mans, og den har Michelle Gatting og Kessel Racing fortsat muligheden for at tage hjem. Det kræver imidlertid en solid weekend fra Gatting og Kessel Racing-teamet, som skal ud at revanchere en svær weekend på SPA, hvor det blev til en fjerdeplads, som var alt andet end det, de håbede at få med hjem fra Belgien.

Mens Nielsen og Luzich Racing allerede er mestre, så er fire teams i spil til sølvet, hvoraf de tre ligger i helt tæt duel. Dempsey-Proton Racing overtog andenpladsen efter løbet på SPA og er noteret for 75 point, mens Gatting og Kessel Racings #83 aktuelt er nummer tre med 68 point, fulgt af JMW Motorsport med 64. Spirit of Race er lidt mere teoretisk også med i kampen med 56 point – der er 25 på højkant i weekenden.

Michelle Gatting og Kessel Racing er på jagt efter en Le Mans-invitation i den kommende weekend. Foto: JEP/Jakob Ebrey Photography

Med andre ord, så skal der helst en løbssejr til, og den har Michelle Gatting rettet sigtet imod. Bilen føles stærk, og det er et godt udgangspunkt, skriver hun i en SMS til Boxengasse:

– For at vi skal vinde andenpladsen i mesterskabet, skal vi vinde selve løbet. Det bliver selvfølgelig en utroligt svær opgave for os. For os er det vigtigt at forblive optimistiske og håbe, at heldet går vores vej. Bilen føles for første gang i lang tid rigtig stærk på setuppet, og jeg håber, det fortsætter sådan. Så tror jeg i hvert fald, at vi har reelle chancer for at køre i top 3 i selve løbet, skriver hun og tilføjer:


– Personligt går jeg selvfølgelig 100 procent efter sejren, men her ved jeg jo, at der er forskellige ting, som kan spille ind og gøre det meget svært.

Mikkel Jensen i tæt duel i LMP3

Også Mikkel Jensen kan i weekenden sikre sit team i ELMS, Eurointernational, en billet til Le Mans i 2020.

I LMP3 er der en enkelt billet på højkant, og her bliver det en direkte duel hele vejen. Kun to teams, Jensens Eurointernational samt polske Inter Europol har titelchancerne i behold, og de ligger á point. 94 point har hvert team.

Mikkel Jensen og Jens Petersen vandt på SPA efter en vanvittig sidste omgang, hvor Mikkel Jensen kørte sig fra tredjepladsen til føring. Nu er det dansk/tyske makkerpar i direkte kamp med Inter Europol om mesterskabet – og en invitation til Le Mans i 2020. Foto: JEP/Jakob Ebrey Photography

Derfor skal alt klappe for Mikkel Jensen og tyske Jens Petersen, hvis Eurointernational skal hive billetten i land. Hvis ingen af de to scorer point, så er der imidlertid et mesterskab på danske hænder. Det er der, fordi Jensen/Petersen med deres tre sejre over sæsonen har vundet flere løb end Martin Hippe og Nigel Moore fra Inter Europol, som kun er noteret for en enkelt fuldtræffer.

Eneste rigtige afbrænder fra Mikkel Jensen og Jens Petersen kom i Barcelona, hvor de måtte udgå.

I LMP2 er der også to Le Mans-invitationer på højkant. Her er det G-Drive Racing, Idec Sport og Graff, der skal dyste om titlen og de to pladser til Le Mans.

Nicklas Nielsen og Luzich Racing har allerede sikret sig titlen i GTE i European Le Mans Series. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Dansk dobbeltsejr: Nicklas Nielsen er ny ELMS-mester før tid

Søndagens løb kan ses her fra klokken 12.00.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: