ELMS: Fornuftigt dansk udgangspunkt i United Autosports-show

#32 Oreca 07 - Gibson / UNITED AUTOSPORTS / William Owen / Alex Brundle / Job Van Uitert
Foto: JEP/ELMS

United Autosports løb, på godt jysk, med det hele, da European Le Mans Series i dag kørte sæsonens sidste kvalifikation forud for sæsonfinalen på Portimao i morgen.

I LMP2 tog Job van Uitert teamets femte pole position af lige så mange mulige, og i LMP3 tog Wayne Boyd klassens bedste tid og starter ligeledes forrest i sin bil fra United Autosports.

Mikkel Jensen og G-Drive endte ud med sjettebedste tid, da de hurtigste biler i sidste forsøg satte deres bedste tider ind.

Efter Job van Uiterts pole position i #32 blev det næstbedste tid til Will Stevens og Panis Racings #31 – fulgt af Cool Racing, IDEC Sport, og årets mestre i LMP2, United Autosports’ #22 med Phil Hanson ved rattet.

High Class Racing starter som nummer 12, når det går løs i morgen middag.


Malthe Jakobsen fik reddet RLR MSport et godt udgangspunkt til sæsonfinalen i LMP3 – tredjebedste tid. Foto: ELMS

Malthe Jakobsen og Michelle Gatting begge tredjebedst

I LMP3 blev det lidt anderledes. Wayne Boyd kørte tidligt en rigtig god tid i sessionen – så god, at den endte med at holde helt til mål. Og det kan blive ret så vigtigt, for i LMP3 er titelkampen fortsat åben. United Autosports-raceren førte før kvalifikationen med ni point ned til forfølgerne fra Inter Europol Competition, og derfor var et ekstra point for pole position kærkomment for Wayne Boyd og co.

Mesterskabskampen spillede i øvrigt mere i hænderne på United Autosports, da netop Inter Europol fik deres bedste omgang slettet på grund af track limits – og den starter derfor som nummer 10.

Malthe Jakobsen satte tiden for RLR MSport og endte ud med at være tredjehurtigst i LMP3 – lige efter DKR Engineerings Laurents Hörr og 0.225 sekund fra pole position.

Michelle Gatting satte tiden for Iron Dames og endte ud som tredjehurtigst i LMGTE – I øvrigt i en kvalifikation, som Ferrari dominerede fuldstændigt. Tre Ferrari 488’ere på de tre første pladser er facit. 

I LMGTE ryddede Ferrari de første tre pladser i kvalifikationen. Pole gik til Andrea Piccini og Iron Lynx #60 fulgt af AF Corses Alessio Rovera, mens Michelle Gatting satte tiden for Iron Dames og endte ud med tredjebedste tid – et ganske lovende udgangspunkt for danskerens team.

Årets finale i European Le Mans Series køres i morgen fra klokken 12.00 og kan følges her:

Malthe Jakobsen fortsætter i LMP3: Forlænger med RLR MSport

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: