ELMS: To danskerbiler starter begge P4 på SPA

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Kvalifikationen til European Le Mans Series på SPA-Francorchamps blev ikke rigtigt noget dansk festfyrværkeri. Overskrifterne gik til gengæld til topkampen i LMP2 samt til Racing Team Turkey i LMP2 Pro/Am. Her har det tyrkiske team med Salih Yoluc fortsat fuld gang i jagten på et perfekt streak med seks pole positions af seks mulige.

Tyrkeren tog sin fjerde af slagsen og skulle det lykkes Yoluc at nappe de sidste to i finaleweekenden i Portugal, så følger han i Malthe Jakobsens fodspor fra sidste år i LMP3. Her blev danskeren den første nogensinde til at tage seks pole positions af seks mulige på en sæson.

Porsche-pole efter godt udlæg fra Aston Martin-teams

GTE-racerne lagde for, og det var indledningsvist med Aston Martin i spidsen i egenskab af britiske TF Sport og danske GMB Motorsport, men som tiderne kom ned og sessionen rullede, så blev TF Sport topppet af Proton Competitions #16, mens Arnold Robin tog andenpladsen for TF Sport.

Lidt overraskende var Proton Competitions ellers normalt stærke #77 med Christian Ried langt fra skiven og endte som nummer ni – også efter et sidste forsøg, som kunne have bragt ham lidt frem – men den blev streget på track limits. I stedet blev det pole til Ryan Hardwick og Proton foran Arnold Robin og TF Sport, mens Martin Berry og JMW Motorsport klemte sig ind foran Jens Møller, som endte med fjerde position for GMB Motorsport. Johnny Laursen tog syvendebedste tid for Formula Racing.

Det er i øvrigt også Hardwicks første pole i år.


Johnny Laursen tog syvendebedste tid for danske Formula Racing. Foto: Boxengasse/Niklas Majgaard

LMP3 tog Oscar Tunjo sig af for tyske WTM by Rinaldi. Tunjos tid var nok til at slå Virage med danske Michael Jensen på holdet.

I LMP2 Pro/Am var det op til Alexandre Coigny at sikre et godt udgangspunkt for Cool Racing, hvor han deler bil med Malthe Jakobsen og Nicolas Lapierre. Kvalifikationen tog Racing Team Turkey og Salih Yoluc sig af foran Giorgio Roda fra Proton Competition, mens Coigny måtte kæmpe om tredjepladsen med Tom van Rompuy.

Yoluc og Roda var til gengæld gode for masser af action, for de byttede føring igen og igen. I sidste ende var Yoluc imidlertid stærkest og tog pole foran Roda og van Rompuy. Coigny var midtvejs fjerdehurtigst og endte også dér. Det er i øvrigt også Yolucs fjerde pole position i år og femte i træk.

Topkampen i LMP2 blev igen super spændende. Det gik helt til den bitre ende, hvor Alexander Lynn og Algarve Pro Racing forhindrede Philip Hanson og United Autosports i at gentage deres kunststykke fra Aragon. Lynn tog pole position med 0.108 ned til Hanson, mens Laurents Hörr og IDEC Sport endte tredjebedst.

European Le Mans Series kan følges live på Youtube i morgen fra 11.10 – se linket herunder!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: