Ericsson-sejr i rodet Indycar-premiere

Foto: Indycar

Sæsonpremieren i Indycar skortede ikke på spænding eller action – og endte efter et sent fra Marcus Ericsson med svensk sejr, da han med fire omgange igen nappede Pato O’Ward og åbnede sæsonen på bedst mulige vis for Chip Ganassi Racing efter 100 omgange i St. Petersburg, Florida.

Drama var der til gengæld fra første færd, og løbet måtte afbrydes efter første omgang ovenpå et crash, som blandt andet Benjamin Pedersen måtte se sit løb forsvinde i. Romain Grosjean kom bedst afsted fra pole position og holdt indledningsvist Colton Herta bag sig foran O’Ward og Ericsson, mens uheldet skete længere nede.

Romain Grosjean tog sig af starten fra pole position i St. Petersburg, men måtte se en ellers lovende indsats ende i muren mod slutningen af løbet. Foto: Indycar/Joe Sibinski

Her røg Santino Ferrucci af banen i sin racer fra AJ Foyt Racing og tog Helio Castroneves og Sting Ray Robb med sig i muren. Benjamin Pedersen blev også indblandet, da Devlin de Francesco forsøgte at skride udenom i sin racer, men han blev ramt hårdt af dansk/amerikaneren med det resultat, at Francescos bil røg op i luften. Robbs bil kom faktisk videre efterfølgende, for det lykkedes at få den repareret, og Robbs scorede sig om ikke andet, så lidt værdifulde kilometer i bilen.

Kort efter var der atter ryddet op, og alle mand meldt okay efter det store crash. Den næste afbrydelse bragte med en kombination af strategi og en straf til Scott Dixon Scott McLaughlin i spids for løbet foran Romain Grosjean og Pato O’Ward. Det blev til gengæld en kort genstart, for balladen fortsatte på omgang 42, og denne gang satte Rinus Veekay bilen i muren og blev klippet af Jack Harvey og Kyle Kirkwood med det resultat, at sidstnævnte helt fløj over hollænderen… Og landede, så han kunne køre tilbage til pitten.

Niendeplads til Lundgaard

Christian Lundgaard åbnede fra 11. position og lå deromkring i store dele af løbet. Han smed kortvarigt en plads til David Malukas, men Malukas fik kort efter en drivethrough og danskeren tog pladsen tilbage. Facit blev en dansk niendeplads på en dag, hvor de mange crash tog overskrifterne, men absolut en stabil sæsonpremiere for Lundgaard.


Christian Lundgaard åbnede sæsonen i Indycar med en niendeplads i St. Petersburg i Florida. Foto: Chris Owens/Indycar

Ud af alt balladen opstod det, der kunne blive den nye kamp om føringen, men det hele endte også i tårer for Romain Grosjean og Scott McLaughlin på 72. omgang. Franskmanden gik først i pit af de to på omgang 71 og kom med varme dæk, da Scott McLaughlin kom ud omgangen efter på kolde. Det blev til en ret god duel op mod sving 4, men McLaughlin gav sig ikke for den tidligere F1-kører og det endte med begge mand i muren.

Uheldet mellem Grosjean og McLaughlin efterlod en sidste fjerdedel af løbet i Florida med Pato O’Ward i spids foran Marcus Ericsson og Scott Dixon, og sådan stod det indtil starten af tredjesidste omgang, hvor O’Wards motor i Arrow McLaren-raceren pludselig satte en smule ud og lod Ericsson tage føringen fra ham. O’Ward fik aldrig svaret igen, men formåede at holde Scott Dixon bag sig.

Husk, at du får alt om Indycar her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: