European Le Mans Series: Danskerne er klar til mesterskabsfight

Foto: JEP/Jakob Ebrey Photography

Med flere solide, danske bud i mesterskabsræset er European Le Mans Series godt på vej til at blive en thriller her i de to sidste løbsweekender. Søndagens løb på SPA-Francorchamps er det første af de to, og med sine notorisk ustadige vejrudsigter kan der hurtigt blive lagt op til ekstra dramatik i de fire timer, der venter feltet.

I både LMP3 og LMGTE er der sågar flere danskere med reelle mesterskabschancer såvel som muligheder for at lande på det samlede podie.

I LMP3 kæmper Mikkel Jensen og hans tyske medkører Jens Petersen en stædig kamp mod de Norma-chassiser, som det italienske Ligier-team hele året har været undermatchet i forhold til. Særligt på topfarten har der været udfordringer, men gennemgående er det lykkedes BMW’s danske islæt at hive en stabil pointhøst med hjem. 69 point er Jensen og Petersen noteret for, og det sender dem ind i den belgiske afdeling med en andenplads på hånden. Polske Inter Europol Competitions Martin Hippe og Nigel Moore fører, og har 76 point.

Luzich Racings Nicklas Nielsen er godt på vej mod titlen i LMGTE i øjeblikket – den amerikansk indsatte Ferrari fører mesterskabet. Foto: JEP/Jakob Ebrey Photography

I LMGTE ser det også særdeles lovende ud med danske briller. AF Corses nye danske håb i WEC, Nicklas Nielsen, er nemlig i spidsen i den samlede tabel sammen med Alessandro Pier Guidi og Fabien Lavergne som med deres 77 point ligger særdeles lunt i svinget til at blive europæiske mestre i år. Men umiddelbart bag dem er kampen ultratæt. Andenpladsen i LMGTE-mesterskabet deles aktuelt af hele tre biler!

Det er Dempsey-Proton Racing, JMW Motorsport samt Kessel Racings #83, som blandt andre Michelle Gatting er en del af.


Michelle Gatting og Kessel Racings #83 er i allerhøjeste grad med i topstriden forud for løbet på SPA. Tre biler deler andenpladsen i LMGTE i øjeblikket, og Kessel-Ferrarien er den ene af de tre. Foto: JEP/Jakob Ebrey Photography

Fornuftigt udgangspunkt for Nielsen

Kvalifikationen forud for søndagens firetimersløb fortsatte de fornuftige, danske tendenser. I LMP3 starter Mikkel Jensen og Eurointernational som nummer fire – og igen som feltets bedste Ligier. Forrest står tre Norma M30-racere. Pole position gik til Realteam Racing, mens M Racing og Ultimate er nummer to og tre. LMP3-feltets anden danske indsats, RLR MSports Martin Vedel, Christian Olsen og engelske Martin Rich, starter som nummer ni.

RLR MSports Ligier har året igennem været udfordret af tekniske problemer og manglende held. Det engelske team med Martin Vedel og Christian Olsen har derfor udspillet deres rolle i årets mesterskabskamp – men jagter et godt resultat at slutte året på. Foto: JEP/Jakob Ebrey Photography

I LMGTE slap Nicklas Nielsen bedst afsted med kvalifikationen, hvis man beholder de danske briller på. Nielsen og Luzich Racing starter som nummer to efter Matteo Cairoli, som tog pole position for Dempsey Proton Competition. Michelle Gatting og Kessel Racings #83 Ferrari åbner løbet fra femte position.

I feltets hurtigste klasse, LMP2, blev det til pole for United Autosports og Felipe Albuquerque, mens danske High Class Racing fik niendebedste tid.

High Class Racings Anders Fjordbach og Dennis Andersen starter som nummer ni. Foto: JEP/Jakob Ebrey Photography

Årets European Le Mans Series afgøres på Portimao i Portugal om fem uger – den 27. oktober.

Løbet fra Belgien kan livestreames her:

Spa-Francorchamps bliver på WEC- og ELMS-kalenderne

Nicklas Nielsen i WEC for AF Corse: Et ret stort skridt!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: