European Le Mans Series: Iron Dames-pole på Paul Ricard

Foto: European Le Mans Series

Der var direkte danskerduel i kvalifikationen til European Le Mans Series på Paul Ricard, men set med danske briller endte Michelle Gattings Iron Dames med at trække overskriften – med pole position til årets anden afdeling.

Netop Iron Dames har alt at revanchere efter en skidt, skidt ende på sæsonpremieren – her var de i en klar føring, men måtte udgå efter et fejlslagent pitstop. Den revanche fik Sarah Bovy skaffet en optimal indgang til, for hun svarede hurtigt igen, da Iron Dames-Porschen kom på banen, og med to minutter igen på uret, var Bovy hurtigst med et sekunds penge. Ved det ternede flag kom der dog respons. Takeshi Kimura var med Kessel Racing/Car Guy Racing indledningsvist hurtigst, men endte som firer, da han blev toppet af Spirit of Races Duncan Cameron og Iron Lynx’ Hiroshi Hamaguchi.

Johnny Laursen endte som sjettehurtigst for Formula Racing, der samtidigt jagter et forsvar af deres aktuelle mesterskabsføring.

I LMP2 var der direkte dansk duel hos Cool Racing, for i denne weekend er Malthe Jakobsen og Frederik Vesti valgt som de to, der skulle kvalificere teamets biler. I den første frie træning i går trak Jakobsen det længste strå, og i dag endte det så med Vesti som hurtigste mand i teamet efter de to danskere ellers fulgtes godt ad.

Cool Racing ventede et pænt stykke af kvalifikationen, og kom først på banen med fire minutter igen. Første skud satte Vesti ind som treer og Jakobsen firer. Begge forsøgte at forbedre sig yderligere, men Vesti smed to gode bud væk på sidste sektor og endte til sidst som firer, mens Jakobsen blev sekser. David Heinemeier Hanssons Nielsen Racing starter P7 i morgen.


Pole position blev afgjort på sidste forsøg – Job van Uitert og IDEC Sport endte med pole position foran AO by TF Sport og Iron Lynx Proton Competition.

I LMP3 blev det pole position til Michael Jensens RLR MSport  #15 efter en lang duel med Cool Racings #17, og Cool-raceren endte også som toer.

European Le Mans Series fra Paul Ricard kan følges live i morgen, søndag, fra klokken 11.10.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: