F2: Emilia Romagna – Vesti hentede 10 placeringer og 8 point

Imola (ITA) APR 22-24 - Emilia Romagna Grand Prix at the Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Frederik Vesti #9 ART Grand Prix © 2022 Frits van Eldik / Dutch Photo Agency
Foto: Dutch Photo Agency

Lørdagens løb – kort opsummeret

Marcus Armstrong startede i anden position, men allerede efter første sving var han i front, hvorfra han kontrolleret tog sejren i hus da det ternede flag kom frem. Bag ham sikrede Daruvala og Hauger sig de to sidste podiepladser, til trods for nordmanden havde problemer med bilen i de sidste omgange. Det blev i øvrigt nordmandens første podie i 2022 sæsonen.

Frederik Vesti kørte sig fra 15. pladsen og op til en 10. plads, men da det var et sprintløb, indkasserede han ikke et point for dette.

Både Beckmann og Boschung udgik af løbet, mens Cordeel slet ikke stillede til start, da han kørte galt på vej til gridden forud for løbet.

På podiet i første løb var, Marcus Armstrong (P1), Jehan Daruvala (P2) og Dennis Hauger (P3). Foto: Alex Pantling – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Søndagens løb – Alt afgjort på de sidste fem omgange


Vips fik en dårlig start, hvortil Ralph Boschung var hurtigt fremme. Roy Nissany havde nok den bedste start i hans karriere lyn hurtig forbi Boschung i front.

En kollision i starten mellem Doohan og Hauger, hvor begge kørere brækkede styrtøjet, måtte de udgå allerede på første omgang. Doohan kunne dog, utroligt nok, kæmpe sig tilbage til pitten. Haugers racer derimod blev strandet på banen og frembragte en safety car indtil den var ryddet af vejen. Pole-starter Jüri Vips blev faktisk også ramt af Doohan da han efter kollisionen blev kastet tilbage mod venstre. Det lignede dog ikke at Vips fik skader på raceren, til trods for at det var en større kontakt mellem de to.

Bernd Mayländer kørte tilbage i pitten, da feltet kunne begynde femte omgang.

Nissany fik en god genstart ved det grønne flag. Boschung og Iwasa kæmpede tæt ind i første sving, mens Pourchaire forsøgte sig på Vips, men låste hjulet og endte næsten i siden på den estiske kører. Blot én omgang senere var Vips dog i gruset og udgik af løbet. Dette bragte Mayländer på arbejde endnu engang, blot lidt over en omgang efter han sidst var på banen.

Det blev ikke dagen for estiske Juri Vips, som udgik efter en kørerfejl midt i løbet. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Det blev også i denne safety car periode, at vi så de første pitstop til nyere dæk, som kunne holde til slut. Daruvala var i front da feltet igen måtte træde pedalen i bund.

Roy Nissany var reelt set i front, da alle foran ham endnu ikke havde været i pit – men da han forulykkede i andet sidste sving bristede forhåbningen om en sejr. Ulykken skete præcis så han røg direkte ind i pitlane og dermed ”ryddede op efter sig”. Der var dog så meget debris i indkørslen til pitlane at den blev lukket. De kørere som endnu ikke havde været i pit, mistede derfor chancen for at pitte under den virtuelle safety car.

Amaury Corddel fik fuldt hus på straffe i løbet. Først fem sekunder, så efterfølgende ti sekunder mere og til slut en drive through straf. Han sluttede lige af med en stop/go straf og ti sekunder mere for at køre for hurtigt i pitten.

En fed kamp mellem hele fem kørere blev afbrudt af Liam Lawson i væggen som frembragte løbets sidste safety car periode. Løbet sluttede dermed bag safety car.

På podiet var Theo Pourchaire (P1), Enzo Fittipaldi (P2) og Ralph Boschung (P3).

Frederik Vesti startede løbet på 16. pladsen men sluttede løbet på sjette pladsen og dermed indkasserede han sine første 8 point til mesterskabet.

Resultatet af lørdagens løb

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Resultatet af søndagens løb

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: