F2: Emilia Romagna – Vips sikrede sig pole i svære forhold

Det blev ikke dagen for estiske Juri Vips, som udgik efter en kørerfejl midt i løbet. Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images
Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Til trods for vi kun er en enkelt dag inde i løbsweekenden, har den allerede budt på vejrforhold og udskydelser som påvirker både kørerne men lige så også løbsprogrammet.

Træningen – påvirket af røde flag og uheld
I morges blev træningen først udskudt og senere afbrudt adskillige gange, grundet det forfærdelige regnvejr som hærgede området. Et regnvejr som senere skulle vise sig af få yderligere betydning for programmet.

Da det grønne flag endelig blev viftet og kørerne kunne komme på banen, gik der ikke længe før det røde flag måtte frem igen. Denne gang var det dog ikke pga. vejrforholdene alene. Marcus Armstrong spandt rundt og røg direkte i barrieren i sving 11.

Ralph Boschung kæmpede sig frem til førstepladsen i et yderst afbrudt træning i formiddag. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Da feltet atter måtte køre på banen, nåede Jüri Vips at sætte en hurtig tid, hvilket viste sig kun i tide til sessionens andet røde flag. Denne gang var det Logan Sargeant som spandt rundt i sidste sving. Han ramte dog ikke barrieren, men bilen stallede og han kunne derfor ikke komme videre.

Det tredje, og heldigvis sidste, røde flag blev bragt frem fra kassen, da Ralph Boschung spandt rundt i det glatte føre. Da der kun var ét minut tilbage af træningen på daværende tidspunkt, blev resten af sessionen aflyst. Boschung endte dog træningen med den hurtigste tid efterfulgt af Vips og Daruvala. Vesti sluttede træningen på 15. pladsen.


Kvalifikationen – Regnvejrsdækkene skulle i brug
Den estiske kører, Jüri Vips, sikrede sig pole position til søndagens løb, med en tid på 1:40.221 i regnvejret. Ayumu Iwasa, endnu en Red Bull juniorkører, sikrede sig anden hurtigste tid og dermed er det et Red Bull junior-lockout på første startrække på søndag.

Forud for sessionen styrtede regnen ned – igen igen. Det var dog ikke noget der skræmte de unge talenter, de skiftede blot til regnvejrsdæk inden de forlod pitlane.

Ralph Boschung var i toppen af resultatlisten efter træningen tidligere i dag, og var ligeledes den første kører på banen i kvalifikationen. En god slat kørere, heriblandt Boschung, Vips, Novalak og Hughes nåede at sætte en tid, før sessionens eneste røde flag afbrød kvalifikationen. Det var Olli Caldwell som spandt rundt i sin Campos Racer i første sektor.

Da feltet igen måtte sætte omgangstider, var det estiske Vips på plettet. Seks minutter før målflaget, satte han nemlig den tid som sikrede ham pole position.

Doohan og Boschung satte sene tider som sikrede dem tredje og fjerde startposition på søndag.

Logan Sargeant sluttede sessionen på 10. pladsen, hvilket betyder at han starter forreste i morgendagens løb kl. 17:55 – fortsat at vejrforholdene ikke udskyder weekenden endnu mere.

Frederik Vesti sluttede sessionen på 16. pladsen, hvilket betyder at han starter begge løb i den position.

Det endelige resultat for kvalifikationen

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: