F2: Hauger vinder sprinten i Budapest

GettyImages-1562887048
Foto: FIA Formula 2/Getty Images

En særdeles vigtig weekend er i fuld gang i Formel 2 i Budapest – lørdag faldt det rigtig godt ud for norske Dennis Hauger, som tog sæsonens anden løbssejr, mens Frederik Vesti fik holdt fast i sin mesterskabsføring. For danskeren er der til gengæld alt på spil igen i formiddag dansk tid, når søndagens featureløb starter klokken 10.05.

Sprinten tog Hauger sig imidlertid af foran Ayumu Iwasa og Oliver Bearman. Netop Bearman spillede her en ret afgørende rolle i at mesterskabsføringen ikke skiftede hænder, for med englænderens sene satsning på Théo Pourchaire fik han vippet franskmanden af podiet, og Vesti holder derfor akkurat liv i føringen med et enkelt points forspring efter han blev nummer ni i lørdagens sprint.

Fra start gjorde Hauger egentligt bare arbejdet og fik fravristet Kush Maini føringen ned mod sving 1, mens Iwasa skød frem fra sin start som nummer fem og allerede i andet sving fik bragt sig op som toer. Maini fortsatte med at være under pres og fik også Bearman i spejlene, hvilket briten kort efter fik effektueret.

Rodet start for Vesti

For Vesti var det til gengæld en kringlet start, og danskeren blev tvunget til at køre ud over et afkørselsareal i en tidlig duel med Isack Hadjar, hvilket kostede momentum lige fra start. Siden fulgte et sammenstød mellem Clement Novalak og Ralph Boschung, hvilket kostede en virtual safetycar, og kort efter startede den vilde kamp oppe foran atter.

Théo Pourchaire udnyttede tiden efter genstarten til at køre sig foran Bearman, mens Iwasa pressede på for at få hentet Hauger – og samtidigt fik Frederik Vesti også has på Jack Doohan og kom op som nier.


Pourchaire og Bearman fortsatte deres ridt op gennem rækkerne, og begge fik bragt sig foran Kush Maini og Jehan Daruvala, inden Bearman med en sen satsning fik kørt sig på skamlen foran Pourchaire.

Det giver et facit inden søndagens featureløb, hvor Frederik Vesti har 135 point mod 134 til Théo Pourchaire og Ayumu Iwasas 120. I dagens featureløb starter Jack Doohan på pole foran Victor Martins, mens der i anden række er lagt op til direkte duel mellem Vesti og Pourchaire om mesterskabsføringen. Vesti starter som nummer tre og franskmanden lige efter.

Highlights fra sprintløbet kan ses her.

Så følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: