F3: Barcelona – David Vidales tog det ternede flag i godt duelrace

Formula 3 Championship - Round 3:Barcelona - Sprint Race
Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Oliver Rasmussen startede på en 14. plads til Formel 3’s første løb i Barcelona, sprint racet, der var med David Vidales fra pole efterfulgt af Juan Manuel Correa og Jack Crawford. Zak Maloney fra Trident startede fra pitten da caribieren ikke var kørt korrekt i position efter kvalifikationen, hvor han kvalificerede sig som 12’er.

Starten for polesitteren David Vidales fra Campos Racing gik godt, og trods hårdt og prompte pres fra ART Grand Prix’ Juan Manuel Correa holdte spanieren godt fast i sin føring fra start. Første omgang bød på masser af gode dueller, og banens mange sving med næsten intet plads blev også genstand for masser af godt raceløb med gode og lækre overhalinger. På løbets femte omgang kom der de første DRS-angreb, og her lykkes det Prema Racings Jack Crawford at passere Juan Manuel Correa i ART-raceren og indtage andenpladsen i løbet.

Start/mållangsiden var med DRS-muligheden et meget populært sted at slå bagvingen op, og hvor bl.a. Oliver Rasmussen også vandt lidt frem, men danskeren tabte dog fremskridtene senere hen i løbet. På løbets 12. omgang var der endnu engang klimaks på start/mållangsiden hvor Jack Crawford var på sejrsjagt i duel med David Vidales, men spanieren gav sig ikke let og tvang Prema-køreren af banen hvorefter distancen mellem de to duellanter var på hele 1,5 sekunder.

Med små to omgange tilbage af løbet kom det pludselig for øje at Caio Collet var kravlet op i top-5, og da tv-grafikken spejdede efter brasilianeren var han at finde i færd med et DRS-angreb på Jack Crawford.

Arthur Leclerc hos Prema under træningen, hvor monegaskeren tog sig af andenpladsen. Foto: Alex Pantling – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

David Vidales holdte sin føring trods udfordringer og angreb, og da Campos-køreren krydsede målstregen på omgange nr. 20 tog han også det ternede flag og blev sejrsherre – det var i øvrigt Vidales’ første point i 2022. Jack Crawford kom meget i fokus men mest for sin andenplads som han tog for snuden af Caio Collet. Arthur Leclerc og Juan Manuel Correa med Prema-køreren i front færdiggjorde top-5.


Oliver Rasmussen fik ikke meget tv-tid men det ændrede ikke på en 16. plads til danskeren, hvis teammates Zak Maloney og Roman Stanek sluttede på en henholdsvis 21. plads og en ottendeplads.

Featureracet går af stablen søndag kl. 10:05 og hvis ikke man befinder sig på Circuit de Barcelona-Catalunya, så kan det ses hos NENT Group og på F1TV Pro.

Resultat af sprint racet
Foto: FIA
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: