F3: Emilia Romagnas GP: Franco Colapinto vandt dramatisk sprint race

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Efter en bøvlet regnvejrsdag i går stod den her til formiddag på sol og (næsten) skyfri himmel, da Formel 3 kørte sæsonens andet sprint race og dermed det første løb i denne løbsweekend på Imola. Vi har også haft gang i en lille opdatering og fredagens træning og kvalifikation, som kan læses her.

Sprint racet blev et vild et af slagsen med to safety cars, en enkelt virtuel, flere kollisioner og uheld samt stort drama på sidste omgang.

Løbet startede med Van Amersfoort Racings Franco Colapinto på pole position. Colapinto fik lige præcis den start han havde brug for og holdt fast i sin føring, men blev hårdt presset af tre MP Motorsport-racere der fik en mindst lige så god start som argentineren. De første omgange blev der leveret rigtig godt og fair racerløb, hvor der blev forsøgt med overhalingsmuligheder overalt på banen – både på langsiderne og i de små, snævre sving og chikaner.

Franco Colapinto mistede sin føring til Caio Collet på fjerde omgang, efter et DRS-angreb på start/mållangsiden, hvor der ikke var meget at gøre for sejrherren.

Det blev Van Amersfoort Racings sejr i Formel 3 nogensinde, da argentinske Franco Colapinto på omgange nr. 20 tog det ternede flag, og kunne kalde sig vinder af Emilia Romagnas Grand Prix’ sprint race anno 2022. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Det blev et overhalingsrigt løb med masser af action og godt race alle steder på banen, sågar også i chikanerne. Men da løbet nåede halvvejs kom der andre boller på suppen, da der var ballade i sving 9, hvor Josep Maria Martí og Zak O’Sullivan begge ramte barrieren, og så fik vi den første af to safety cars.


På løbets sidste omgang var der atter kamp om de tre skamler på podiet, og det lå til at blive Isack Hadjar, Caio Collett og Franco Colapinto. Sidstnævnte blev sejrsherre, men podiemulighederne for de to andre blev ødelagte af Isack Hadjar, der på vej mod sving 1 kørte op i Caio Collets højre baghjul – dog uden nogle af dem udgik.

Oliver Rasmussen startede på den 14. plads han sluttede på i kvalifikationen, og vandt i løbet af de første seks første omgange to pladser efter tumult i midterfeltet. Han sluttede på en flot syvendeplads, undgik kollisioner og fik også lavet et par overhalinger. Flot dansk indsats!

Podiet

Podiet bød på (fra venstre) Victor Martins, Franco Colapinto og Jack Frawford. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Resultatet

Foto: FIA.com
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: