GT World Challenge 1000 km of Paul Ricard: Dobbeltsejr til Iron Lynx og Ferrari

GT_B59I0856_2022
Foto: SRO/GT World Challenge Europe

Optakten til årets Le Mans er helt med rette en af de hårdest pakkede til dato. Med en testdag, der venter i morgen, søndag, burde programmet være tæt nok – men en stor del af de danske håb i årets Le Mans kommer direkte og varme fra 1000-kilometersløbet på Paul Ricard, som blev afgjort lørdag ved midnatstid, ligesom andre kommer til fra IMSA og Formula E i henholdsvis Detroit og Jakarta.

Dobbelt Iron Lynx på skamlen på Paul Ricard – #71 (Fuoco, Rigon og Serra) foran #51 med Nicklas Nielsen, James Calado og Miguel Molina. Tredjepladsen gik til AKKODIS ASP Mercedes #88 (Marciello, Gounon og Juncadella). Foto: SRO

Her blev det til en dobbeltsejr for Iron Lynx og Ferrari, som med #71 og Antonio Fuoco, Daniel Serra og Davide Rigon og tog sejren. Bilen startede fra pole position, og slog undervejs tilbage, da flere konkurrenter fik problemer.

Nicklas Nielsen, James Calado og Miguel Molina kørte #51 til den samlede andenplads efter en stærk åbning fra Nielsen, som førte bilen fra starten som nummer ni og ind i top fem.

En stærk start fra Nicklas Nielsen var medvirkende til at få #51 godt frem i feltet fra start. Foto: SRO

Fra start lagde Ferrari anført af Iron Lynx stærkt ud. #71 med Antonio Fuoco, Daniel Serra og Davide Rigon tog pole position til Ferrari og fik også – efter en god fight i indledningen af løbet hentet føringen tilbage, efter Klaus Bachler (Dinamic Motorsport Porsche) og Mirko Bortolotti (Emil Frey Lamborghini) begge tog føringen i løbets tidlige fase. Bachler blev senere indblandet i et mindre sammenstød og satte derfor tid til, mens en punktering sidst i løbet satte Bortolotti tilbage i rækkerne.

Benjamin Göthe havde en større afkørsel efter to dæk punkterede på hans Audi R8 LMS, men undgik at ramme noget. Göthe kom tilbage i pit og bilen endte faktisk på en samlet 15. plads trods uheldet.


Værre gik det for Nicolai Kjærgaard og Garage 59, som fik tidlig fyraften efter et sammenstød i begyndelsen af 1000-kilometersløbet sendte deres McLaren 720S GT3 ud.

Nicklas Nielsens gode start har vi rundet, og han havde hele vejen følgeskab af Nicki Thiim, som  for Beechdean Racing startede som nummer ti og kørte sig med Nielsen frem i løbets første tredjedel.

Nicki Thiim havde en fantastisk start i Beechdean AMR’s Aston Martin Vantage GT3. Foto: SRO

Over tid holdt det dog ikke helt for Beechdean AMR-teamet, som endte med en 13. plads – en omgang nede i forhold til vinderne.

JP Motorsports – med nyt farvetema denne weekend – måtte udgå efter 111 omgange på Paul Ricard. Foto: SRO

Dennis Lind og JP Motorsport havde ikke en god dag på kontoret og måtte udgå med et motorproblem før Lind overhovedet nåede at komme bag rattet, mens facit for de øvrige danskere i feltet blev en samlet 28. plads og en 8. plads i Silver Cup for Valdemar Eriksen og Mercedes’ Team GetSpeed – lige foran Allied Racing og Patrik Matthiesen, der endte som nummer 29 og 9 i Silver Cup.

Dansk sejr i Gold Cup

I den nye SRO-klasse Gold Cup, som blev tilføjet til i år, var der også masser af dansk succes at berette om. Gold Cup er som bekendt et format, hvor der skal være én kører med platin- eller guldstatus, én med sølv og én med bronze.

Frederik Schandorff og Inception Racing tog sæsonens første sejr i GTWCE. Foto: SRO

Her blev det til sæsonens første sejr i Gold Cup for Frederik Schandorff og Inception Racing. McLaren-teamet kronede en i det hele taget god weekend i det sydfranske, for de startede fra pole position og fik svaret godt igen efter de ellers tidligt blev overhalet af Mercedes-teamet Winward Racing.

Brendan Iribe og Ollie Millroy fik svaret godt igen, og Schandorff lukkede ned med to stærke timer, hvor der blev sat solide point på kontoen i det generelle klassement takket være en samlet niendeplads.

Iron Dames’ #83 fik et godt løb på Paul Ricard som Le Mans-optakt. Michelle Gatting, Rahel Frey og Sarah Bovy tog andenpladsen i Gold Cup og er i dag, søndag, klar til testdagen på Le Mans. Foto: SRO

Nummer to i Gold Cup blev Iron Dames med Michelle Gatting, Sarah Bovy og Rahel Frey, som derved fik en god optakt til Le Mans – trioen er ligesom Schandorff i aktion igen i dag til den officielle Le Mans-testdag, som vi selvfølgelig dækker her på Boxengasse.dk.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: