GT World Challenge: Danskerdueller i vente på Paul Ricard

Foto: SRO/GT World Challenge

Alletiders vel nok skarpeste GT3-år er i fuld gang, og i weekenden er der sæsonpremiere på GT World Challenge på sydfranske Paul Ricard, hvor der snart sagt vanen tro er masser af danskere til start.

FIA WEC’s skifte til et GT3-baseret reglement i sportsvognenes VM har ført et par markante ændringer med sig for GT World Challenges vedkommende, for et par af de store teams og navne har skiftet over til WEC med nye mærker, og det har efterladt et par huller i GT World Challenges normale grid.

Det gælder for eksempel franske Akkodis ASP, som dels vinkede farvel til Mercedes og skiftede til Lexus’ RCF, men de har også skiftet mesterskab, og derfor er det normalt meget stærke franske team helt fortid i GT World Challenge. Det betyder dog på ingen måde at GT World Challenge mangler hverken biler eller kvalitet.

55 biler er klar til sæsonpremieren, og heraf er de 20 i Pro-kategorien – og fordelt på hele ni forskellige mærker. Mercedes-AMG går ind til sæsonen som dobbeltforsvarende mestre og kan med en titel i år gøre det til et hattrick.

Og set med danske briller er specielt Aston Martins lineup i GT World Challenge anno 2024 interessant, for Comtoyou Racing er klar til deres premiere som Aston Martin-team, hvilket bliver med et comeback til The Dane Train. Nicki Thiim og Marco Sørensen er nemlig tilbage i samme racer, og deler i årets sæson med Mattia Drudi.


Start Engine! Comtoyou Racing er klar med hele fire biler i sæsonpremieren som nyt Aston Martin-team. Foto: SRO

Comtoyou har i det hele taget set mod Danmark med deres nye Aston-lineup, for i teamets sølv-bil er Sebastian Øgaard klar til et helt nyt karrieretrin – han har skiftet formelbiler ud med sportsvogne, og tørner i weekenden ud for første gang i GT3. Øgaard deler Comtoyous Vantage GT3 med #12 med Nicolas Baert og Finlay Hutchison. Sebastian Øgaard er desuden også en del af Aston Martins Driver Academy, som i år er rekordstort med hele 32 kørere.

Bastian Buus er klar til europæisk premiere i GT World Challenge med Lionspeed GP-teamet. Foto: SRO

Hos Porsche har Bastian Buus for længst skudt gang i sin sæson i GT3-sammenhæng med Bathurst 12 Hours – og nu venter premieren i Europa. Buus deler med Patrick Kolb og Florian Spengler, begge fra Tyskland, hos Lionspeed GP.

Endelig runder Nicolai Kjærgaard den danske liste af i GT World Challenge Bronze, hvor han igen er på plads for McLaren og Garage59 – han deler i år med de to briter Mark Sansom og Lewis Proctor.

Nicolai Kjærgaard er klar til en ny sæson med McLaren og Garage59’s #188. Han deler bilen med Mark Sansom og Lewis Proctor. Foto: SRO

Du kan følge GT World Challenge lørdag og søndag live på Youtube. Der er prekvalifikation lørdag eftermiddag, mens selve kvalifikationen og løbet følger henholdsvis lørdag formiddag fra 09.45 og tretimersløbet fra 15.00.

Udover GT World Challenge er GT2 European Series og GT4 European Series også i aktion med flere danskere til start. Jacob Mathiassen fandt sent sammen med Ronnie Bremer på sidstnævntes Racing Lab-team med en KTM X-Bow GT2, mens Thomas Andersen og Simon Birch ligeledes kører KTM XBow GT2 for Razoon – More Than Racing.

I GT4 Europe er der sæsonpremiere til Oskar Kristensen hos Allied Racing, mens Nicolaj Møller Madsen kører med østrigske Wimmerwerk Racing – begge er i øvrigt i Porsche Cayman GT4. Samtlige kan følges på GT World Challenges Youtube her: https://www.youtube.com/@GTWorld/videos?view=2&sort=dd&live_view=502&shelf_id=0

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: