GT World Challenge Endurance: Klassesejr til Dennis Lind i Mercedes-show på Nürburgring

Foto: SRO/GTWCE

Fra kvalifikation til løb stod der Mercedes på det hele på Nürburgring i GT World Challenge Europe Endurance Cup i denne weekend. Franske Akkodis ASP med Jules Gounon, Raffaele Marciello og Timur Boguslavskiy sikrede sig søndag morgen pole position i regnvejr.

Selve løbet forholdt sig til gengæld tørt, og her kunne det franske Mercedes-team fra start lægge en god bund. Raffaele Marciello tog starten og slap som den første fint ud af det store kaos, der ellers opstod i første sving.

Tidlig ballade

Det blev i det hele taget til en rigtig ringe start set med danske briller. Første sving bød på et par sammenstød nede i rækkerne, hvilket blandt andet satte Michelle Gattings Iron Dames tilbage fra start.

Rahel Frey blev snurret rundt af en konkurrent her, og det blev begyndelsen på en bøvlet dag for Iron Dames-teamet, der også senere i løbet blev snurret rundt af en konkurrent endnu en gang efter bilen ellers startede fra pole i Bronze Cup og som nummer 14 generelt.

Iron Dames-Lamborghinien var blandt de ramte biler i alt balladen i 1. sving – og det kostede tidligt muligheden for det, der ellers lignede en lovende weekend for Michelle Gatting og co. Foto: SRO/GTWCE

Nicklas Nielsen og AF Corse slap heller ikke for at blive indblandet i balladen i 1. sving. Nielsen startede lige foran Rahel Frey, og selvom Nielsen forsøgte at sende sin Ferrari højre om al balladen, men det endte med, at han blev klippet af den i øvrigt mesterskabsførende ROWE Racing BMW – med det resultat, at Nielsen måtte starte løbet med at humpe tilbage til pitlane.


Det blev til gengæld starten på et løb, som Mercedes kom til at dominere. Raffaele Marciello skød afsted fra start og fik etableret et forspring på cirka 15 sekunder for Akkodis ASP, hvilket var medvirkende til, at den franske Mercedes faktisk førte fra start til mål. Og det til trods for skarp modstand – i det sidste og afgørende stint endte det hele i en direkte duel mellem Jules Gounon og Mercedes’ Luca Stolz i den GetSpeed-drevne Mercedes AMG GT3 fra Al Manar Racing.

Hektisk start – Raffaele Marciello stak af fra start i den blå Akkodis ASP-Mercedes her forrest. Foto: SRO/GTWCE

Duellen endte imidlertid i, at Gounon kunne fastholde føringen til mål, mens Stolz gjorde det til en Mercedes 1-2 på Nürburgring. Treer blev Attempto Racings Tresor Orange 1 Audi med Ricardo Feller, Mattia Drudi og Dennis Marschall.

Uheldet i starten blev også dyrt for BMW, for ROWE Racings #98 kom til Nürburgring i mesterskabsføring efter sejren i 24 Hours of SPA men med en 15. plads i dag måtte de også se mesterskabsføringen gå til Akkodis ASP og Mercedes.

Dennis Lind og Rob Collard på toppen af skamlen i Pro/Am. Foto: SRO/GTWCE

Klassesejr til Dennis Lind og Barwell Motorsport

I Pro/Am-kategorien blev det til gengæld til en Lamborghini-sejr. Barwell Motorsport med Dennis Lind og Rob Collard var så godt som urørlige i tretimersløbet, og efter en stærk start fra Collard, som efter to stints kunne give bilen videre til Lind, så var det i klasseføring og med et pænt forspring.

Det forspring fik Dennis Lind til at vokse, og ved det ternede flag endte Lind og Collard med at vinde klassen med en omgang – også trods Barwell-holdet undervejs fik en ti sekunders straf for at køre for hurtigt i pitlane. Titelkampen i Pro-Am er til gengæld afgjort til anden side, for Porsche-teamet Car Collection Motorsport skulle bare gennemføre på Nürburgring for at blive mestre – og med en andenplads lykkedes det også.

Skal vi runde de danske navne af, så var det en weekend med op- og nedture for Nicolai Kjærgaard og Benjamin Goethe, der kører sammen med Marvin Kirchhöfer hos Garage 59. McLaren-teamet havde en svær kvalifikation søndag morgen, som ikke rigtigt gik teamets vej, og det gav en lidt tricky start nede fra 16. position. Det lykkedes at komme lidt frem, og det endte med en 13. plads generelt og en 11. plads i Pro-klassen.

Nicklas Nielsen og AF Corse fik som bekendt en skidt start og endte ud som nummer 22 generelt og 14 i Pro, mens Iron Dames efter to sammenstød fik kæmpet sig tilbage til at gennemføre som nummer 37 generelt og 12 i Bronze Cup.

Nu venter en længere pause for GT World Challenges Endurance Cup inden sæsonfinalen på Circuit de Catalunya i udgangen af september.

Skal du have alt det nyeste om dansk og international motorsport? Følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: