Gulf 12 Hours: AF Corse og Ferrari runder sæsonen af med dobbeltsejr i Abu Dhabi

71-26-0Q3A9712
Foto: SRO/IGTC

AF Corse og Ferrari tog en stærk 1-2-sejr i Intercontinental GT Challenge-finalen i Abu Dhabi – en sejr, der kom i hus efter et løb, som mildest talt bød på lidt af hvert. For anden dag i træk kom regn nemlig til at spille en rolle, og det for Abu Dhabi meget utraditionelle vejr fik også lidt at sige i 12-timersløbet.

Fra start var der ellers Mercedes i spids, for Team Gruppe M startede 1-2 og kunne indlede den interne Mercedes-duel om den samlede titel for kørere. Producenternes mesterskab var allerede afgjort, men det betød på ingen måde, at noget var afgjort eller helligt fra start. Snarere tværtimod.

Mercedes Team Gruppe M valgte som en stribe andre topteams at pitte bilerne efter første omgang for at få overstået ét af de ti obligatoriske stop i løbet – men siden stødte tekniske problemer til for Mercedes-teamet, og det strategiske oplæg fik aldrig rigtigt chancen til at vise sit værd.

Daniel Juncadella er ny kørermester i IGTC, men nåede ikke at køre en meter i sæsonfinalen. Begge Mercedeser fra Team Gruppe M udgik efter cirka to timer med defekter. Foto: IGTC/SRO

De tekniske problemer endte med at koste løbet for #89, hvor Daniel Juncadella er ny mester for kørere – men altså uden at gennemføre sæsonfinalen. Også #98 fra Team Gruppe M havde problemer og måtte omkring samme tid lide den samme skæbne og udgå. #98 med en defekt olieslange og #89 med køleproblemer.

Masser af action

Vise sit værd fik Nicklas Nielsen til gengæld lov til hos AF Corse, og danskeren bragte sig i løbet af de første to timer i spids, hvor AF Corse over tid fik kontrollen med begivenhederne i et løb, der bød på både regnvejr og masser af afbrydelser. AF Corse-racerne endte efter et bremseskift for #50 med Nicklas Nielsen, Davide Rigon og Alessio Rovera i time ni med at køre på forskellige strategier, og det sendte ultimativt søsterbilen #71 med Antonio Fuoco, James Calado og Alessandro Pier Guidi i føring.


AF Corse kørte en perfekt finale på Yas Marina og tog en 1-2-sejr. Foto: SRO/IGTC

Siden fik #71 en drivethrough, der åbnede kampen én gang til. I sidste ende kunne Nielsen og co. i #50 dog ikke gøre noget ved holdkammeraterne, og Nielsen holdt til sidst en hårdt kæmpende Patric Niederhauser fra Audi bag sig til det ternede flag.

Syvendeplads til Kevin og Jan Magnussen

For MDK Motorsports’ Kevin Magnussen, Jan Magnussen og Mark Kvamme blev det et lidt mere anonymt løb. Ferrari-trioen havde et par småproblemer, men kørte langt hen ad vejen et fornuftigt og stabilt løb – og tog i sidste ende en syvendeplads.

Regnen slog til undervejs i et noget utraditionelt Gulf 12 Hours. Det slog dog langt fra MDK Motorsports ud, og teamet med 2x Magnussen og Mark Kvamme endte som nummer syv i teamets GT3-premiere. I januar venter Rolex24 at Daytona. Foto: SRO/IGTC

Helt problemfrit var det dog ikke for den dansk/amerikanske trio, som først fik en tidlig straf til Jan Magnussen for et mindre sammenstød med en konkurrent, inden bilens aircondition gik i stykker lidt før midtvejsmærket. Det gjorde dels løbet til en varm fornøjelse for det dansk/amerikanske crew i MDK Motorsports’ #43, og gjorde det også umuligt at køre flere dobbeltstints.

Kamp i regnen på Yas Marina Circuit. Foto: SRO/IGTC

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på http://www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: