Hattrick: Kasper H. Jensen sikrer sit tredje mesterskab i TCR Denmark

Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Niklas Majgaard/Jan Gripping (Boxengasse)/Allan Voss (Sportsphoto.dk)

Årets mester i Danmarks førende motorsportsklasse, TCR Denmark, hedder nok engang Kasper H. Jensen. Østjyden sikrede søndag et solbeskinnet hattrick for Honda og ikke mindst DM-titlen i debutsæsonen for GMB Motorsport, som kan føje endnu en pokal til et imponerende første år i racing.

Kasper H. Jensen kom til Jyllandsringen med en føring på 23 point – og selvom føringen takket være stærk kørsel fra TPR Motorsport og Mike Halder skrumpede over dagen, så var det Kasper H. Jensen, der i finaleheatet kunne køre i mål som 2022-mester – bag Mike Halder, som tog årets sidste finalesejr.

Det er i øvrigt første gang, at TCR Denmark-titlen ikke blot er et TCR-mesterskab, men også et Danmarksmesterskab under Danmarks Idræts Forbund.


Mike Halder i #77 trækker fra den senere mester Kasper H. Jensen i #6.

Fra finaledagens start fik Mike Halder og TPR Motorsport en god begyndelse, og tyskeren kunne i 1. heat køre sejren hjem efter at være startet i pole position – et 1. heat, der måske ikke bød på den helt store direkte kamp mellem de tre titelkombattanter, men som i kraft af en sejr til Jensen foran Halder og Nicolai Sylvest fik Kasper H. Jensens forspring i titelkampen til at svinde ind.Kenn Bach, her i #88, mødte ind med matematiske chancer for at blande sig i kapløbet om Trofeo-mesterskabet – men tog til gengæld årets sidste finalesejr i klassen.

Dagens første heat bød også på en afgørelse i Trofeo-kategorien, hvor René Povlsen og Meteor Racing for anden gang på tre år er mestre. Povlsen kom til finalen med et pænt forspring, og titelchancerne for udfordrerne, LM Racings Kenn Bach samt René Povlsens egen teamkammerat, Allan Kristensen, var mere matematiske end reelle.

René Povlsen trådte til gengæld i karakter og sikrede sig sejren i dagens 1. heat, hvilket samtidigt var nok til at sikre titlen to heats før tid – en skærende kontrast til specielt sidste års afgørelse, hvor titlen endte med at løbe Povlsen af hænde med bare et point.


Michael Markussen fik skruet et godt comeback sammen til weekendens andet heat – efter at være startet som nummer 16 i det første, kunne han bringe sig helt i spids og tage en heatsejr med hjem fra DM Finalen.

Stærkt comeback til Michael Markussen

Var der en, som for alvor manglede et comeback i finaleweekenden på Jyllandsringen, så var det Michael Markussen. Koldingenseren måtte lørdag se alle forhåbninger om en god kvalifikation gå op i røg, da differentialet på hans Cupra-racer gik i stykker – og Markussen startede weekendens første heat fra en skuffende 16. plads.


En glad Michael Markussen foran teamets egen fantribune i pitlane på Jyllandsringen.

Men et godt avancement i 1. heat lagde grobunden for mere. Markussen tyvstartede imidlertid og måtte undervejs tage en strafbane, men det ændrede langt fra på, at han fandt farten.

Michael Markussen kunne holde fast i føringen, og kronede et superflot heat med en sejr i sæsonens sidste weekend foran flere hundreder medrejsende fans og sponsorer på Jyllandsringen. En tyvstart ramte blandt andet også TPR Motorsports Anton Bergstrøm, som også tyvstartede fra pole position og fik en straf for det.

Men Markussen holdt bedre fast og kunne til sidst afvise både Mike Halder og Kasper H. Jensens forsøg på at komme forbi.


Konfettiregnen faldt tungt over Jyllandsringen søndag eftermiddag – Kasper H. Jensen genvinder DM-titlen foran Mike Halder og Nicolai Sylvest.

Finalen blev mere af det samme – Mike Halder kom bedst afsted og fik hurtigt følgeskab af Kasper H. Jensen, som kunne skygge tyskeren hele vejen til mål og sikre sig DM-titlen – og det tredje mesterskab i streg for sig selv og Honda, mens det i Trofeo blev Kenn Bach, der tog finalesejren og rundede af med en tur på toppen af skamlen.

Mesteren Kasper H. Jensen var selvsagt glad for sit hattrick:
– Det er mega fedt. Det er altid noget specielt når en klasse som TCR starter op. Den skal lige sætte sig, før man kender det hele. I år fik vi noget nyt ind i form af dækkene fra Kumho, og det var med til at gøre den her sæson særlig, for vi skulle alle starte fra scratch og lære noget nyt der, forklarer Kasper H. Jensen og tilføjer:

– 2022 har været en fed og virkelig hård sæson. TPR Motorsport fik en stærk kører ind i form af Mike Halder, og han fandt hurtigt melodien med de danske baner – det har været en kanon udfordring at køre imod ham. Det var med til at gøre den her titel speciel, fortæller den nye danmarksmester fra GMB Motorsport.

I Trofeo blev det til et nyt mesterskab for René Povlsen og Meteor Racing – for første gang i Audi, mens Kenn Bach tog sølvet for LM Racing. Bronzen gik til Allan Kristensen og Meteor Racing.


Ny mester i Trofeo er René Povlsen – anden gang midtjyden vinder titlen for Meteor Racing:

– Det føles fantastisk at vinde igen. Vi var meget nervøse efter kvalifikationen, hvor vi endte et stykke nede, men i dag flaskede resultaterne sig bare for os, og jeg kunne tage titlen allerede efter et enkelt heat. Det er virkelig stort at kunne give teamet et mesterskab mere, og når vi så samtidigt også har haft fint besøg fra Audi Sport i dag, så giver det noget ekstra til det hele. Kort og godt en fantastisk dag – stor tak til hele teamet!


René Povlsen i #41 i kamp om placeringerne på vej mod sin anden Trofeo-titel på tre år.

De øvrige mesterskaber faldt således ud, at GMB Motorsport allerede ved sidste afdeling i Padborg sikrede sig titlen for teams, mens Nicolai Sylvest og Green Development er nye mestre i U25.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: