Honda og JAS Motorsport præsenterer ny Civic Type R TCR

Foto: JAS Motorsport/Honda

Mens den nye generation af Honda Civic Type R så småt er ved at indfinde sig på vejene, er det også tid til en ny generation af Civic Type R på banen.

Italienske JAS Motorsport har lige kørt de første tests og har her til middag præsenteret den nye FL5 TCR, der bliver den tredje generation af Hondas legendariske Civic Type R indenfor TCR siden 2015. Den afløser FK7/8-modellen.

FL5 bygger videre på den store mængde viden, som JAS og Honda har samlet med de to foregående modeller. FL5 byder på en stribe ændringer, som foruden et nyt design og en ny aerodynamisk pakke også tæller et nyt chassis-design, bedre bremser og transmission samt et nyt cockpit, der giver endnu bedre sikkerhed og et bedre display med mere info til køreren.

Sidstnævnte bygger desuden på Hondas erfaringer fra programmet med NSX GT3, og den nye FL5 Type R bliver derfor en endnu bedre langdistancebil til brug i fx Nürburgring Langstrecken Serie, Nürburgring 24h, 24HSeries med flere.

I Endurance-specifikation får bilen desuden ABS, mere lys og et andet påfyldningssystem. ‘


JAS og Honda kørte den første test af raceren her i starten af December på Circuit Tazio Nuvolari i Italien og forventer at levere de første eksemplarer i april 2023.

JAS Motorsports danske udviklingschef i TCR, Mads Fischer forklarer i dagens pressemeddelelse:

– Vi er glade for at kunne præsentere en helt ny Honda Civic Type R TCR, som er udviklet af JAS Motorsport. Vi vil gerne sende en stor tak til Honda for ikke bare at bakke op om det her projekt, men også for deres fornyede støtte til kunde-racing på verdensplan med et nyt TCR-program, som vi her hos JAS Motorsport er enormt stolte af at være i centrum for.

JAS Motorsport og Honda har siden 1998 samarbejdet og undervejs lavet alt fra touringcars og GT-biler til rallybiler for Honda.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på http://www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: