IMSA: Kvalifikations-hattrick til Porsche på Laguna Seca

#7: Porsche Penske Motorsports, Porsche 963, GTP: Matt Campbell, Felipe Nasr
Foto: IMSA/Perry Nelson, Richard Dole & Jake Galstad

Porsche løb på mange måder med overskrifterne på Laguna Seca i aftes dansk tid, for ikke nok med at Porsche Penske Motorsport ryddede hele første række og derved sikrede den første pole position nogensinde til den nye 963, så var det også med Porscher som de hurtigste biler i GTD Pro og GTD forud for Motul Course de Monterey, der køres i aften dansk tid. Det bliver samtidigt også med fornuftige udgangspunkter for et par af de danske aktører.

Roman de Angelis satte en fornuftig kvalifikation for Heart of Racing i GTD og starter her nummer to i bilen, som han deler med Marco Sørensen, og i LMP2 er Mikkel Jensen tilbage sammen med Steven Thomas for TDS Racing – de starter som nummer tre på Laguna Seca. LMP2 og GTD vender vi tilbage til.

Matt Campbell sikrede den første pole position til den nye Porsche 963. Foto: IMSA/Jake Galstad

For kvalifikationen i GTP kunne tyde på, at Porsche Penske Motorsport er ved at have fået vendt tendensen fra starten af sæsonen. De debuterede og kæmpede lidt med at finde farten, men vandt og fik begge biler på skamlen sidste gang i Long Beach – og med lørdagens 1-2-kvalifikation på Laguna Seca kunne der nemt være mere på vej. Matt Campbell og Felipe Nasr var hurtigst i begge træninger, og førstnævnte fandt endnu mere tid, faktisk hele syv tiendedele mere, i kvalifikationen. Her blev Campbell fulgt af Mathieu Jaminet, som var bare 0.090 sekund efter.

– Selv for os er det faktisk lidt en overraskelse, at vi er så hurtige her. Vi har haft nogle fine fremskridt i udviklingen siden Long Beach, og har lært rigtig meget af de løb, vi har kørt i år. Vi har kunnet grave et stik dybere og finde nogle nye løsninger, som heldigvis har vist sig at virke godt for os i denne weekend. Vi startede med at kæmpe meget for at finde farten, og det er skønt, at den er her nu, siger Matt Campbell til IMSA.com.

Acura og Cadillac deler de næste to rækker – Tom Blomqvist var tredjehurtigst for Meyer Shank Racing, fulgt af Pipo Derani for Whelen Engineering Cadillac, Ricky Taylor for Wayne Taylor Racing og Sebastien Bourdais i den anden Cadillac.


BMW’s to racere var syvende- og ottendehurtigst, mens JDC Millers nye 963 runder GTP af i niendebedste tid.

TDS Racing og Mikkel Jensen starter P3 i LMP2

Videre til LMP2, hvor kvalifikationen bød på lidt drama til sidst. Ben Keating førte egentligt an, men fik streget sin bedste tid for track limits – en tid, der ellers var til pole position i klassen. Det betød samtidigt at George Kurtz med en forbedring på sit sidste forsøg endte med at tage pole for Crowdstrike Racing by APR. Kurtz’ første pole position i IMSA, i øvrigt.

Steven Thomas sikrede tredjebedste tid i LMP2 for TDS Racing. Foto: Jake Galstad/IMSA

Treer blev Steven Thomas for TDS Racing, og han har derfor også et hæderligt udgangspunkt for løbet sammen med Mikkel Jensen. TDS Racing tog også fjerdebedste tid, mens Dennis Andersen var sjettehurtigst for danske High Class Racing.

Dennis Andersen tog sig af kvalifikationen for High Class Racing og endte ud med sjettebedste tid. Foto: IMSA/Perry Nelson

Dobbelt op for Porsche i GT-klasserne

GTD-klasserne bød på endnu mere Porsche, men det var vanen tro helt nede på marginalerne – og faktisk var Klaus Bachlers pole-tid i GTD Pro kun en tiendedel bedre end den, som Alex Udell tog pole med i GTD for Kellymoss with Riley.

Roman De Angelis sikrede et skarpt udgangspunkt for sit og Marco Sørensens skud på et godt resultat på Laguna Seca. Foto: IMSA/Jake Galstad

I GTD Pro slap Bachler godt afsted med kvalifikationen, som faktisk er østrigerens første på Laguna Seca, og han starter på pole position sammen med Patrick Pilet i søndagens løb. Toer i GTD Pro blev Heart of Racing Aston Martins Alex Riberas i #23, som han deler med Ross Gunn, mens Daniel Juncadella og Jules Gounon runder top tre af med deres Weathertech Racing Mercedes.

Gridden er til gengæld blandet sammen, for tiderne i GTD fra Alex Udell og Roman de Angelis rakte til samlede næst- og tredjebedste tider i GT-klasserne. Brendan Iribe satte tiden for Inception Racing, og han starter sammen med Frederik Schandorff fra 10. position i GTD.

Motul Course de Monterey kan følges i aften fra 21.10 på Viaplay og www.imsa.tv. 

Husk, at du får alt om IMSA her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/, så er du opdateret! 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: