Indianapolis 500: Scott Dixon tog sin femte Indy 500-pole position i karrieren

PPG-Presents-Armed-Forces-Qualifying-Sunday_-May-22_-2022_Large-Image-Without-Watermark_m58548
Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Indianapolis Motor Speedway gik langt om længe en regnfri dag i møde, da det sidste af gridden til søndagens 106. udgave af Indianapolis 500 skulle findes.

Et nyt format i år betød at det klassiske Firestone Fast Six og Last Row Shootout blev erstattet med Firestone Fast 12 og Fast Six. Første mand på asfalten var Dale Coyne Racing RWR Hondas Takuma Sato, der med en anelse usikkerhed i svingene fik sat en gennemsnitshastighed på 372.836 km/t. Japaneren dominerede træningsdagene med top-3 placeringer i næsten hver en session, men i kvalifikationen gik det ikke således. Will Power blev Team Penskes eneste aftryk i Fast 12 og australieren mødte Indianapolis med stil, da han kun var få dele af en mile fra at slå Takuma Sato.

Så blev det Scott Dixons (Chip Ganassi Racing Honda) tur. En mand med en svær sæson som det ser ud nu, hvor resultaterne ikke går den vej, som den seksdobbelte NTT Indycar Series-mester ønsker. Gennemsnitsfarten lød på 375.797 km/t der klart satte newzealænderen i toppen af poppen i Fast 12, og dermed blev der altså fulgt op på de gode træningsresultater som Dixon delte med Sato.

Will Power (Team Penske Chevrolet) i sit Indy 500-livery.Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

Romain Grosjean fra Andretti Autosport Honda kørte sin første kvalifikation til Indianapolis 500 og det så ikke dårligt ud for franskmanden, indtil Arrow McLaren SP Chevrolets svenske Felix Rosenqvist markerede sig med en sjetteplads – han blev dog skubbet ud af sin teammate, Pato O’Ward.

Også NASCAR-ikonet Jimmie Johnson var i aktion søndag aften men endte sidst af alle, og blev også et bevis på, hvor lidt der skal til, for at det kan gå galt.


Scott Dixon løb med alle overskifterne – også i denne artikel – da han satte den hurtigste gennemsnitshastighed nogensinde i en kvalifikation i Indianapolis 500, med intet mindre end 376.660 km/t. Dixon starter dermed forrest på søndag, men det bliver ikke uden gene, for bag ham bliver hans Chip Ganassi-teammate og regerende Indycar-mester Alex Palou og Ed Carpenter Racings hollandske Rinus VeeKay.

Resultat af søndagens kvalifikation
Foto: Penske Entertainment
Startgridden til Indianapolis 500
Foto: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: