Indy 500 – Dag 1: God start for Lundgaard – Scott Dixon tilbage i toppen

Indianapolis 500 Practice - Tuesday_ May 17_ 2022_Large Image Without Watermark_m56694
Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

‘The month of may’….. Sådan indledes mange amerikanske sportsprogrammer i denne måned, og det er med god grund, for én af USA’s største og mest legendariske sportsbegivenheder blev tirsdag skudt i gang. Indianapolis 500, også kendt som Indy 500, går af stablen søndag d. 29. maj men allerede nu brændes der dæk af på Indianapolis Motor Speedway, der lægger asfalt til en masse træningsdage, en hel weekend med kvalifikationsdage og selvfølgelig braget hvor vinderen af Borg-Warner-trofæet skal findes i et slag over 500 miles – 200 omgange.

Traditionen tro blev der lavet et par små ændringer i programmet i sidste øjeblik, og det betød, at både veteran- og rookiesessionerne tirsdag blev droppet og erstattet af to sessioner med træning for alle.

Selve testdagen

Scott Dixon hungrer efter sin syvende NTT Indycar Series-titel og har af den grund droppet store dele af IMSA-sæsonen med Chip Ganassi Racing for at tage del i kampen om endnu et stykke metal, men indtil videre går det langtfra efter planen for veteranen i sæsonen. Dixon var dog hurtigst i første session med en gennemsnitshastighed på 365 km/t, men måtte i anden session nøjes med en andenplads da Dale Coyne Racing RWR Hondas Takuma Sato pludseligt troppede op med dagens hurtigste gennemsnitshastighed på 366 km/t.

Derudover gjorde Sage Karam fra Dreyer & Reinbold Racing Chevrolet også fin figur med en tredjeplads i den første session. Dreyer & Reinbold Racing er ét af to hold der i år deltager i Indycar-mesterskabet kun for at køre Indy 500. Det andet hold finder vi i bunden af eftermiddagssessionen, og det er DragonSpeed med Stefan Wilson i et samarbejde med Chevrolet og A. J. Foyt Enterprises.

Scott Dixon på én af de i alt 75 omgange som newzealænderen nåede at gennemføre på Indianapolis 500’s indledende testdag. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Tredjepladsen gik i eftermiddagstimerne til Chip Ganassi Racing Hondas Jimmie Johnson, der slog sin teammate Marcus Ericsson ned på en fjerdeplads. Dertil var både Chip Ganassis Alex Palou, Ed Carpenter Racing Chevrolets Rinus Veekay, Andretti Autosport Hondas one-off deltager Marco Andretti, Sage Karams teammate Santino Ferrucci og Team Penske Chevrolets Scott McLaughlin også at finde i toppen af både morgen- og eftermiddagssessionerne.


De vilde one-off liverys er en populær trend i Indycar. Her ses Josef Newgarden (Team Penske Chevrolet) i sit vilde Shell-livery. Foto: Matt Fraver/Penske Entertainment

Christian Lundgaard havde under de to testdage for godt og vel en måneds tid siden to svære og forsigtige dage, hvor målet var at få erfaring og kontrollere verdens hurtigste formelbil. Den indledende testdag tirsdag gav resultatet af en 20. plads og en 25. plads, der må siges at være godkendt som fortsat nybegynder på ovalbanen.

Programmet for Indianapolis 500 kan ses her.

Resultat af morgensessionen
Foto: Penske Entertainment
Resultat af eftermiddagssessionen
Foto: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: