Indy 500 – Dag 3: Lundgaard med endnu et godt resultat – Takuma Sato topper

Foto: James Black/Penske Entertainment

Indianapolis 500-ugerne er startet, og i denne uges hverdage køres der træningssessioner før kvalifikationsdagene i weekenden. Den indledende testdag i tirsdags gik set med dansk briller godt, men da vi nåede til andendagen, onsdag, stod vi foran en aflysning da regnen piskede ned over Indianapolis. Regndæk er en ting i Indycar og de tog dem i brug så sent som i lørdags til GMR Grand Prix, men når bilerne når den topfart de gør på et ovallayout, bliver det for farligt.

Selve testdagen

Både Takuma Sato fra Dale Coyne Racing RWR Honda og Scott Dixon fra Chip Ganassi Racing Honda gjorde kunsten efter fra den første dag som hurtigst og andenhurtigst. Takuma Satos teammate, David Malukas (R), også tog del i top-3 efterfulgt af en lille overraskelse i form af A. J. Foyt Enterprises Chevrolets JR Hildebrand og Chip Ganassi Racing Hondas Jimmie Johnson (R) – Johnson bærer i år også rookie-initialet.

Christian Lundgaard og Rahal Letterman Lanigan Racing har haft en svær sæsonstart, men siden seriens tilbagevenden på Indianapolis Motor Speedway til sidste uges GMR Grand Prix er resultaterne begyndt at komme i bedring, for Lundgaard og teamkollegerne Graham Rahal og Jack Harvey. Christian Lundgaard var med en 13. plads hurtigst af de tre RLL’ere i testen torsdag, mens Rahal tog det mere afslappet og lå nede som nr. 27 og briten Jack Harvey lå lige bag Lundgaard og dermed på en 14. plads.

Resten af toppen bød på Arrow McLaren SP Chevrolets Pato O’Ward, Chip Ganassi Racing Hondas Marcus Ericcson, O’Wards teammate Felix Rosenqvist, Simon Pagenaud fra Meyer Shank Racing Honda og Ed Carpenter Racing Chevrolets ejer og one-off deltager Ed Carpenter Jr.

JR Hildebrand i sit Indy 500-livery, med støtte til sit land, hæren og amerikansk sportskultur. Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

I weekenden bydes der på kvalifikationsweekend, og det afholdes lørdag og søndag, mens fredag betyder endnu mere træning. Derudover er der også gang i de europæiske formelbiler, hvor Oliver Rasmussen, Frederik Vesti og Kevin Magnussen tager del i løbsweekenden på Circuit de Barcelona Catanlunya – sidstnævnte dækker vi dog ikke her på Boxengasse, men vi har masser andet godt stof at berige sig med henover weekenden.


Resultat af testdagen
Foto: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: