Indy Lights – Detroit: Lundqvist vandt, Pedersen tog andenpladsen og Rasmussen udgik

Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Sammen med NTT Indycar Series og IMSA rammer Indy Lights de nordamerikanske gader på Belle Isle, hvor Chevrolet Detroit Grand Prix, der dog blot hedder Detroit Grand Prix i supportserierne, står for døren. Det ser ud til at blive den sidste fornøjelse i Detroit for alle tre serier, da muligheden for en ny kontrakt står i samme situation som Monacos grandprix i Formel 1.

Da det grønne flag fik fri leg lørdag aften dansk tid, var det med Linus Lundqvist fra pole position der forsvarede føringen sikkert ind i det første sving. Benjamin Pedersen var startet på andenpladsen og holdte sig stabilt bag svenskeren, der også fører mesterskabet. Christian Rasmussen var startet på en niendeplads og havde taget en enkelt plads på løbets første omgang, hvor Linus Lundqvist havde lagt et stort interval ned til Benjamin Pedersen.

Benjamin Pedersen tog andenpladsen under aftenens løb. Han ligger dermed også på andenpladsen i mesterskabet, hvor han før dagens løb lå nummer fire. Foto: Chris Owens/Penske Entertianment

På løbets tredje omgang røg Jacob Abel i væggen efter en wheel-to-wheel-duel med Christian Rasmussen, der sendte safety car’en på banen. Rasmussen havde ikke kontakt med Abel under kollisionen, men gav ikke amerikaneren meget plads i svinget. Situationen blev sendt direkte til dommerbordet, der beordrede Rasmussen bagerst i feltet til restarten.

Restarten forløb stille, rolig og udramatisk i fronten af feltet, men i den tunge ende af feltet havde Christian Rasmussen allerede taget tre pladser, og med hjælp fra push-to-pass-systemet fik danskeren hurtigt fart i sin Andretti-racer. Linus Lundqvist fik igen bygget en pæn distance op mellem ham og Benjamin Pedersen, der satte danskeren under pres fra Sting Ray Robb på tredjepladsen.

På løbets 14. omgang forsøgte Sting Ray Robb at overhale Benjamin Pedersen på start/mållangsiden, men da de to duellanter mødte sving 1, mistede Robb kontrollen over sin Andretti-racer og nåede lige akkurat at redde sin racer fra en pirouette. Det ændrede dog ikke på at Robbs racer ramte væggen med venstre baghjul der tvang ham i pit. Christian Rasmussen vandt en plads på uheldet, og var røget op på en sjetteplads.


Christian Rasmussen udgik i dagens løb, efter et forsøg på at komme stærkt tilbage fra sin straf. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Med otte omgange igen, så vi dét, vi ikke havde lyst til at se, da Christian Rasmussen røg i væggen. Vi fik ikke lov at se en replay af hvorfor, men ifølge kommentatorerne var han involveret i et sammenstød. Det grønne grønne flag kom til synes med fire omgange igen, og det var med endnu en god start fra Linus Lundqvist der hurtigt smed et sekund på, i afstanden til Benjamin Pedersen.

Linus Lundqvist kunne på sidste omgang passere det ternede flag og tage sin tredje sejr i dette års Indy Lights. Benjamin Pedersen holdte fast i sin andenplads efterfulgt af Matt Braham. Løb 2 køres i morgen søndag kl. 18:00 dansk tid.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: