Indy Lights: Indianapolis – Påkørsel kostede Rasmussen sejren

I denne weekend besøger Indy Lights feltet den legendariske Indianapolis Motor Speedway. Den 3,9 kilometer lange bane med 14 sving, har lagt asfalt til historiske racerløb i USA, inklusive to sejre for Christian Rasmussen. Benjamin Pedersen har blot besøgt banen en enkelt gang i 2021, hvor det blev til to placeringer i top-10.

Kvalifikationen
Svenske Linus Lundqvist har fundet farten i sin HMD-racer, og han formåede da også at sætte sig selv i front allerede i kvalifikationen. Med en tid på 1:16,336 sikrede svenskeren sig pole position til begge af weekendens to løb. Hunter McElrea var lige i gearkassen på ham, blot 0,04 sekunder langsommere. Christian Rasmussen indtog tredje startposition i første løb i går aftes, og gør det samme igen i det andet løb i aften kl. 19:05 dansk tid. Han kørte Andretti-raceren hjem med en tid der var 0,180 sekunder efter Lundqvist.

Linus Lundqvist sikrede sig pole position til begge løb i gårdagens kvalifikation. Foto: Penske Entertainment: James Black

Benjamin Pedersen kæmpede mere med raceren, og måtte ved det ternede flag se sig slået ned på en syvende startposition. Ikke det sted danskeren ville ønske at være, da han kørte med om sejren for blot to uger siden. Læs om racet i Alabama her.

Første løb – Rasmussen blev påkørt i føring
Der var rigeligt at se til i de første syv omgange af løbet. Efter en god start fra Lundqvist, men en lidt ringere fra McElrea, så Rasmussen sit snit. Danskeren var startet i tredje position, og havde derfor mulighed for at kæmpe sig vej forbi McElrea på ydersiden for at indtage andenpladsen. Han spejdede efter Lundqvist i horisonten og blot halvanden omgang senere var han helt tæt på. Han kom forbi og havde i en kort periode føringen i løbet. På dette tidspunkt var både Rasmussen, Lundqvist, McElrea og Frost alle indenfor en bils længde af hinanden.

Da svenskeren ville forsøge sig på indersiden af Rasmussen ind i sving fem, gik det galt. De ramte hinanden og Rasmussen spandt rundt. Begge biler blev beskadiget i sammenstødet og det påvirkede resten af løbet for begge herrer.

Øjeblikket, hvor Rasmussen kæmpede sig forbi McElrea på første omgang ind i første sving. Foto: Penske Entertainment: Karl Zemlin

Dermed var McElrea og Frost pludseligt i front for hele seancen da feltet igen fik grønt flag på start/mål-langsiden, stærkt efterfulgt af Pedersen, som efter en ringe kvalifikation pludseligt kæmpede med om podieplacering. Det håb blev dog fjernet helt og særdeles da han blev påkørt af Brabham på 12. omgang og endte i græsset. Han endte løbet på 11. pladsen.

Rasmussen og Lundqvist viste kaliber og kæmpede sig tilbage i løbet, til trods for beskadiget racere og lang tid i pitten. Rasmussen sluttede løbet på fjerdepladsen og Lundqvist på femtepladsen.

Frost sikrede sig sin første Indy Lights sejr nogensinde, hvortil McElrea tog andenpladsen. Sting Ray Robb sikrede sig trejde og sidste skammel på podiet.

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.