Indy NXT: Christian Rasmussen sejrer på sæsonens sidste oval – udbygger mesterskabsføring

Foto: Indycar/Penske Entertainment/Joe Sibinski

Christian Rasmussen tog sent lørdag aften dansk tid endnu et skridt i retning af Indy NXT-titlen, da han tog sin fjerde sæsonsejr og samtidigt vandt sæsonens sidste ovalbaneløb i serien på World Wide Technology Raceway i St. Louis.

Christian Rasmussen startede fra pole efter en ret underlig weekend for Indy NXT-feltet, som forud for lørdagens løb fik meget begrænset køretid – takket være en del store tordenvejr i området. Rasmussen var hurtigst i de 30 minutters træning, det blev til. Kvalifikationen gik op i regn, og startgridden endte med at blive sat efter mesterskabsstillingen.

Rasmussen tog starten i St. Louis og så sig ikke tilbage. Foto: Indycar/Penske Entertainment

Dansk føring fra pole position

Dermed startede danskeren forrest, og han så sig ikke tilbage, da det grønne flag først blev givet. Sådan stod billedet faktisk i hele første halvdel af løbet, for Rasmussen fik hurtigt skabt sig et forspring på cirka et sekund til den nærmeste titelbejler, Hunter McElrea.

På omgang 30 af 75 slog McElrea tilbage, for i en overhaling af backmarkeren Jamie Chadwick kom Rasmussen ud af det rene spor på banen, og McElrea stak indenom. Men fem omgange senere vendte billedet igen, for Hunter McElrea blev på lignende vis fanget af Juncos Hollinger Racings Rasmus Lindh, og Rasmussen kunne igen stikke forbi – og førte til mål.

Christian Rasmussen udvidede sin mesterskabsføring med sejren i St. Louis. Foto: Indycar/Penske Entertainment

Reddet af gult flag

I praksis var opgaven til gengæld sværere for Christian Rasmussen, for efter cirka 50 omgange var hans dæk ved at miste grip, og det lukkede McElrea ind i kampen igen. Et gult flag og en afbrydelse for James Roes afkørsel på omgang 56 betød til gengæld, at Rasmussen kunne spare lidt slid og få styr på sine dæk igen – og Rasmussen kunne derfra forsvare føringen helt hjem til mål.


Hunter McElrea lå fortsat toer, men blev til sidst overhalet af teamkammerat Louis Foster, og måtte tage til takke med tredjepladsen.

Løbet i St. Louis var som bekendt sæsonens sidste oval i Indy NXT. Der venter tre løb endnu – næste weekend er feltet på Portland International Raceway i Oregon, inden der den 9-10. september er sæsonfinale med et dobbeltløb på Laguna Seca i Californien.

Husk også at følge Christian Lundgaard i Indycar i aften, søndag – det er fra 21.30 dansk tid.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: