Indycar: Josef Newgarden sejrer i sæsonens første oval-race

Foto: Indycar/Penske Entertainment/Chris Owens

Det går sjældent stille for sig, når Indycar gæster en ovalbane – og stille var det absolut heller ikke i den neglebider af en oval-premiere som Indycar fik søndag aften dansk tid. Det gik helt til de sidste omgange på Texas Motor Speedway med at finde en vinder af PPG 375 – et løb, som Josef Newgarden endte med at vinde på yderste mandat efter en nærmest løbslang fight med Arrow McLaren’s Patricio O’Ward.

Set med danske briller var PPG 375 mildest talt en blandet landhandel. Christian Lundgaard og Rahal Letterman Lanigan Racing kæmpede hele weekenden med at finde de sidste marginaler, og det lykkedes ikke Christian Lundgaard at gøre det store væsen af sig efter en skuffende kvalifikation, hvor han endte med at skulle starte som nummer 27 og næstsidst.

Christian Lundgaard havde i det hele taget ikke en nem weekend i Texas – en skidt kvalifikation blev dyr for danskeren. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment/Indycar

Det lykkedes i sidste ende for Lundgaard at hente en 19. plads i Texas, mens Benjamin Pedersen leverede en flot kvalifikation og startede som bedste rookie på 13. pladsen. For Benjamin Pedersen blev facit i Texas en 15. plads, hvilket gør ham til næstbedste rookie, da Agustin Canapino blev nummer 12 sammenlagt i søndagens 375 miles lange løb.

Hektisk start

Fra start var en anden skandinav i fokus, for Felix Rosenqvist startede fra pole position for Arrow McLaren, men blev næsten med det samme snydt af Scott Dixon, som bragte sig i spids og førte de første omgange inden Dixon fik selskab af en stærkt kørende Josef Newgarden. Dixon svarede hastigt igen, og indledningen blev hurtigt til en duel mellem netop Dixon og Newgarden. Rosenqvist kunne ikke rigtigt følge op på sin flotte kvalifikation og måtte i løbet af få omgange se sin pole position være vekslet til en sjetteplads.

Første afbrydelse kom, da Takuma Sato satte sin racer i muren på 48. omgang, og i pitten var der også rav i den, da Kyle Kirkwood måtte parkere sin Andretti Autosport Honda efter et sammenstød med Alexander Rossi under pitstoppet. Med stoppene var Benjamin Pedersen nummer 15 og Lundgaard nummer 22 ved genstarten på 60. omgang.


Genstarten gav specielt Romain Grosjean vind i sejlene, og han kom op som treer efter 78 omgange – en tendens, som franskmanden formåede at holde fast i. Midt i løbet var det for alvor showtime mellem Patricio O’Ward og Josef Newgarden, som havde en fantastisk duel midtvejs. Det gik helt frem til omgang 179, hvor vi igen fik en afbrydelse efter Felix Rosenqvist endte sit løb med at køre af.

Det ændrede til gengæld ikke på billedet af at Newgarden og O’Ward endnu engang kunne give sig til at kæmpe om føringerne, mens Alex Palou flere gange blandede sig for Chip Ganassi Racing. Et crash fra Sting Ray Robb efter 190 omgange kostede en ny afbrydelse, hvor O’Ward og Newgarden pittede samtidigt, men mexicaneren kom bedst ud og i genstarten hentede han lynhurtigt ind, så han kunne genindtage føringen fra Alex Palou.

Finalen på det hele kom efter endnu et uheld, der sendte Graham Rahal og Devlin DeFrancesco ud af løbet. Den sidste restart satte endnu engang Newgarden og O’Ward i direkte duel fulgt af Palou og en stærkt kørende David Malukas, som endte i kamp med Romain Grosjean.

Grosjean tog fjerdepladsen fra Malukas, men crashede kort efter, så det hele endte under gult flag og safetycar – og med sejr til Newgarden efter en spektakulær fight med Patricio O’Ward. Treer blev en velkørende Alex Palou foran David Malukas og Scott Dixon.

Indycar er tilbage om to uger med Grand Prix of Long Beach.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: