Indycar: Masser af overraskelser i kvalifikationen i Portland

Foto: Indycar

Indycar er i denne weekend på Portland International Raceway, og det kastede lørdag en ganske overraskende kvalifikation af sig – for dels sendte det et par titelkandidater ned i rækkerne og dels gav det Santino Ferrucci og AJ Foyt Racing teamets første pole position i ti år. Det gik også rigtig godt for Christian Lundgaard, som kørte sig i Fast Six og endte som fjerdehurtigste.

Den kom i hus efter Ferrucci også for første gang i karrieren kørte sig videre i Fast Six, og han får på første række selskab af den dobbelte mester Will Power, som endte lige bag AJ Foyt-køreren i sin Team Penske Chevrolet.

På anden række finder vi en anden dobbelt mester i form af Alex Palou, og han fik med tredjebedste tid et godt udgangspunkt for at bygge videre på sin aktuelle mesterskabsføring. Og firer blev Christian Lundgaard, som med kvalifikationen lørdag aften i Portland leverede sin bedste tidtagning siden han startede toer i Sonsio Grand Prix i Indianapolis tilbage i maj. Kvalifikationen var i det hele taget god for Rahal Letterman Lanigan Racing, for Graham Rahal klarede også cuttet for de hurtigste seks kørere, og dermed var RLL eneste team med to biler i top seks.

Femmer blev Kyle Kirkwood for Andretti Global, men han har siden fået en straf for at skifte motor uden godkendelse ved det seneste løb på World Wide Technology Raceway. Sekser blev Graham Rahal, men også han har en straf hængende, og starter som nummer 12.

Derfor arver Josef Newgarden femtepladsen og Romain Grosjean starter sekser.


Kvalifikationen gav til gengæld også nogle skvulp i forhold til mesterskabsduellen, for Colton Herta, Scott Dixon og Scott McLaughlin skuffede alle og kvalificerede sig som nummer 10, 11 og 14, og starter efter straffene som nummer otte, ni og 14.

Christian Rasmussen klarede sig ikke videre fra gruppen og starter som nummer 17 i dag. Det gør ham til næstbedste rookie idet Juri Vips tog 16. bedste tid.

Indycars Bitnile Grand Prix of Portland kan følges på TV3 Max fra 21.00 i aften dansk tid.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: