Indycar: Nye hybridmotorer blev testet i Indianapolis

Honda 2,4 liters
Foto: Honda Racing via Facebook/Twitter
Det er efterhånden nogle dage siden Indycar-feltet var i Texas, hvor Josef Newgarden stjal sejren fra sin teammate, Scot McLaughlin, på sidste omgang. For Rahal Letterman Lanigan Racing var det en rigtig møgweekend hvor både Christian Lundgaard og Graham Rahal udgik. Dog skal det nævnes, at Santino Ferrucci i sit comeback gjorde god figur med en niendeplads.
I starten af marts måned annoncerede NTT Indycar Series, at man udskyder de nye hybridmotorer til 2024. Dog vi fik vi natten til mandag dansk tid en forsmag på, hvad der byder os om blot to sæsonener af serien, da Team Penskes Josef Newgarden og Scott Dixon fra Chip Ganassi Racing satte sig ned i de nye Indycar-racere.
De nye biler kører med 2,4 liters twinturbo-motor, der vil få hybridteknologi, når motoren indføres i 2024. Dem vi kender i dag kører med 2,2-liters V6-motor.
Den nye 2,4-liters motor i aktion i Indianapolis. Foto: Honda Racing
– Det er et vigtigt skridt for HPD (Honda Performance Development), Honda og Indycar fordi serien netop bevæger sig ind i den elektriske æra – det var en succesfuld dag, siger HPD-præsident og teknisk direktør David Salters. Han fortsætter:
 
– Men der er mange små skridt at tage, før et færdigt hybridprojekt står klart til debut i 2024. Den nye 2,4-liters motor er et helt nyt design, der er blevet udviklet, testet og produceret af dygtige mænd og kvinder hos HPD, siger David Salters og afrunder:
 
– Der er stadig en meget, meget lang liste at gennemføre før motoren er testet færdig, men de nuværende resultater er en milepæl for alle hos Honda og HPD.

Næste udfordring for Christian Lundgaard og resten af Indycar-feltet bliver sæsonens andet bybaneløb, når der skal køres 85 omganges Acura Grand Prix of Long Beach i weekenden d. 8.-10. april. IMSA gæster også vestkysten i samme weekend, hvor løbet i Long Beach er et sprintløb på 100 minutter.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/Gæst også vores nye gruppe om Christian Lundgaards Indycar-eventyr her!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: