Indycar: Rahal og Lundgaard i 1-2 kvalifikation for Rahal Letterman Lanigan Racing!

Foto: Indycar

Rahal Letterman Lanigan Racing ramte mildest talt helt, helt rigtigt i kvalifikationen til lørdagens Gallagher Grand Prix på Indianapolis Motor Speedways Road Course. Det hele endte nemlig med at blive lidt af et RLL-show, hvor Christian Lundgaard og Graham Rahal skiftedes til at tage føringen. Og hele vejen gennem Indys kvalifikationssystem var Lundgaard og Rahal toneangivende – hele vejen til Fast Six, hvor det hele skulle afgøres.

Her fik Graham Rahal i sit allersidste forsøg has på Lundgaard og kunne med en difference på en tiendedel tage sin første pole position siden 2017.

Lundgaard og Rahal sikrede sig avancementet til Fast Six sammen med Romain Grosjean, Devlin Defrancesco, Alex Rossi og Pato O’Ward, og dermed var hele top tre i den samlede stilling udenfor det fine selskab.

Christian Lundgaard fuldendte en fantastisk fredag for Rahal Letterman Lanigan Racing på Indianapolis. Foto: Indycar

Stærk indsats fra RLL

Lundgaard var igen i Fast Six toneangivende, og selvom Arrow McLaren kort før urets udløb toppede danskerens tid, så fik han svaret tilbage mod Rossi og O’Ward. Men med Graham Rahal som sidste mand blev Lundgaard akkurat slået ned fra pole position.

Det ændrer dog ikke ved, at Lundgaard ser frem mod morgendagens løb i spænding:


– Jeg ser virkelig frem til at se, hvad vi kan få ud af det i morgen. Teamet er stærkt, og jeg er sikker på vi kan gøre en god figur. Vi står med to gode muligheder i forhold til at splitte strategien, og jeg er afgjort sulten efter en sejr mere – men jeg er også superglad for at Graham fik sin pole position, sagde Christian Lundgaard til Indycar efterfølgende.

Graham Rahal tilføjede:

– Det betyder alt. Vi har arbejdet sindssygt hårdt for at komme tilbage, og selvom en pole position ikke er en sejr, så føles det som en for os. Det føles fantastisk at være konkurrencedygtig og at være der, hvor man kan presse bilen og få noget ud af det. Det er en fantastisk følelse.

Det hele endte ud med, at Arrow McLaren har hele anden række med Rossi foran O’Ward, mens Devlin Defrancesco tog femtepladsen foran Romain Grosjean. De følges af Marcus Armstrong og Jack Harvey, mens Alex Palou og Felix Rosenqvist runder top 10 af.

Benjamin Pedersen starter som nummer 27 og sidst.

Gallagher Grand Prix fra Indianapolis køres i morgen, lørdag, med start klokken 20.00 dansk tid.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: