Indycar: Straffe ændrer markant på sæsonpremierens resultat

Foto: Indycar/Penske Entertainment

Indycar har her til aften dansk tid præsenteret en stribe følgestraffe ovenpå sæsonpremieren i St. Petersburg i starten af marts – og det ændrer ret markant på sæsonpremierens podie.

Team Penske forbrød sig mod flere dele af reglementet om Indycars Push to Pass-system, og har derfor fået straffe til alle tre biler. Det betyder, at løbets vinder Josef Newgarden, og Scott McLaughlin, der endte som treer i St. Petersburg, begge er diskvalificeret.

Derudover har Will Power også fået en straf – hans er på ti point, men han beholder sin position, som nu er en andenplads. Det kan han, fordi Penske har påvist, at Power ikke brugte sin Push to Pass ulovligt, men Indycar har omvendt fundet det bevist, at Newgarden og McLaughlin begge drog ulovlige fordele af det.

Derudover har alle tre biler fået en bøde på 25.000 dollars.

Straffene kommer på baggrund af, at Indycars tekniske kontrol har fundet ud af, at Penskes biler har kunnet omgå den software, systemet ellers har. Systemets software har til formål at sikre, at Push to Pass ikke kan bruges, når Indycars løbsledelse ikke har åbnet for det.


Penske-bilerne kunne bruge systemet hele tiden – herunder i forbindelse med starter og genstarter – og derfor er der nu faldet en serie hårde straffe.

Straffene til Penske gør samtidigt Pato O’Ward til ny vinder af sæsonpremieren foran Will Power og Colton Herta.

Pato O’Ward og Arrow McLaren er nye vindere af sæsonpremieren i St. Pete. Foto: Indycar/Joe Skibinski
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: