Tre danske pole positions i Dubai 24H

Foto: Creventic

Som vi forleden kunne skrive i Boxengasses optakt til denne weekends Dubai 24H, så er der lidt færre danskere til start i årets udgave, som er det 14. løb af slagsen i ørkenstaten.

Det betyder dog ikke ligefrem, at de danske resultater udeblev i torsdagens kvalifikation – faktisk tog tre af fire kørere på pole position i deres respektive klasser. I det generelle klassement gik de fem bedste tider til biler, der deler drivlinje, nemlig Audi R8 LMS og Lamborghini Huracán. Italieneren Mirko Bortolotti fra GRT Grasser Racing Team tog pole position i 1.57.466 foran tre Audier fra Car Collection Motorsport, MS7 by WRT og BWT Mücke Motorsport. Femtebedste tid – og bedst af alle i A6-Am finder vi Dennis Lind og Target Racing.

Dennis Lind satte torsdag eftermiddag dansk tid pole position i A6-Am-klassen til Dubai 24H. Target Racing-Lamborghinien, som Lind er med i, starter nummer fem generelt. Foto: Target Racing

Roskildenseren blev i sidste øjeblik hentet ind til løbet i Dubai af det italienske team, og Lind kvitterede prompte for tilliden og klokkede 1.58.110 som sin bedste tid.

Først i sjette position på gridden finder vi en bil, der ikke er drevet af den Audi-udviklede V10 i form af Black Falcons Mercedes AMG GT3.

Schandorff på pole position


Weekendens andet danske indslag hos Lamborghini er Frederik Schandorff. Hos tyske Leipert Motorsport i SPX fik østjyden æren af at sætte tiden, og også her blev det til pole position i klassen. Tiden rækker til en generel 18. plads for Schandorff og Leipert Motorsport, som blandt andet også har norske Marcus Påverud på holdkortet. I klassen er Schandorffs pole position i øvrigt ganske suveræn – nærmeste udfordrer i SPX kørte således næsten 2,8 sekunder langsommere i kvalifikationen.

Dansk Porsche-duel

I 991-kategorien for Porsche 991’ere blev det også til dansk pole, men faktisk så det længe ud til, at det var klassens anden dansker, der skulle starte derfra. I sidste ende blev det pole position for Benny Simonsen og race:pro motorsport. Fynboen landede i sit tredje forsøg en 2.02.636 og dermed klassens bedste tid.

Men faktisk var det i store dele af den 45 minutter lange session sådan, at 991-kategoriens anden Porsche med dansk islæt så ud til at tage den bedste tid. Michael Markussen fik ikke lov at sætte tiden hos Molitor Racing Systems’ bil med startnummer 979. I sidste ende blev det til 8. bedste tid i 991 for Markussen og MRS.

Følg med

Dubai 24H sættes i gang fredag formiddag med sending fra klokken 11.20 dansk tid. Du kan følge det hele på www.24hseries.com, hvor der foruden gratis livestream også er livetiming.

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: