BMW allierer sig med Team WRT i nyt Hypercar-projekt

P90473314_lowRes_varano-de-melegari-i
Foto: BMW M GmbH

Flere store skifter er på vej i sportscars, og med BMW’s kommende indtræden i FIA WEC’s Hypercars i 2024 er der lige sket ét mere. Belgiske Team WRT, der ellers primært er kendt for deres mangeårige samarbejde i GT-biler med Audi Sport, skifter efter i år mærke og bliver den fremtidige partner for BMW Motorsport, når den nye BMW M Hybrid V8 skal på banen.

WRT har imidlertid forberedt skiftet i nogen tid, navnlig med deres indtræden i LMP2 for at høste prototype-erfaringer. WRT vandt Le Mans i 2021 i LMP2, og derfor er det et naturligt næste skridt, at det belgiske team anført af Vincent Vosse nu præsenterer samarbejdet med en stor OEM.

– Vi er alle enormt glade hos WRT for at kunne præsentere vores nye partnerskab med BMW M Motorsport og er beærede af at blive en så vigtig samarbejdspartner med et mærke, der har en så vild motorsportshistorie som BMW. Team WRT åbnede for 13 år siden og vi har nydt løbende succes på tværs af mange kategorier, men primært i GT3.

Team WRT skifter til BMW og bliver partner på mærkets nye LMDh-program. Foto: BMW M Motorsport

– Fra starten har Le Mans til gengæld altid været sigtet, og det var vores fremmeste mål at blive en del af den nye Hypercar-æra, som vi nu står i. Vi forberedte os i LMP2 og har vist os at være succesfulde nok til at tage titler i ELMS og WEC samt en Le Mans-sejr i vores første optræden. At vi nu kan entrere i LMDh med så stærke kræfter i ryggen som BMW, er det logiske, næste step for vores udvikling. Jeg kan stadig huske BMW’s sejr fra 1999, for jeg var selv med i løbet som kører og vi var i nabogaragen. Vi vil gøre vores bedste for at gentage succesen fra 1999, forklarer Vosse i BMW’s pressemeddelelse.

Hvad det betyder for WRTs fremtidige engagement i GT3-racing er til gengæld endnu uklart, men med skiftet fra én OEM med GT3 i programmet til en anden, er mulighederne i hvert fald ikke lukkede.


Stilling tager ingen af parterne dog i dagens udmelding – heller ikke BMW M Motorsports chef, Andreas Roos:

– Det stod hurtigt klart at vi deler passionen for FIA WEC og for den nye M Hybrid V8, så det tog ikke lang tid at få aftalen om et samarbejde på plads. Der følger nu intense forberedelser frem mod 2024. Vi har endnu ikke drøftet mulige løb for WRT i GT-racing, men vi vil i de kommende måneder tage beslutninger om vores løbsprogram for M4 GT3 for næste år i samarbejde med alle vores BMW M Motorsport teams.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: