British GT: Alt er klart til mandags-premiere

Foto: Foto: British GT

British GT holder – lidt utraditionelt, vil nogle sige – søndagen fri, når mesterskabets første afdeling køres i påsken. Derfor er der lagt op til mandagsracing i dag fra Oulton Park, hvor to løb af en times varighed skal sætte sæsonen i gang.

Toppen i British GT’s hurtigste klasse, GT3, er ganske blandet i år, og dels bliver årets første to løb med to forskellige biler på pole, men derudover har flere teams løbende vist, at de har farten til at være med helt fremme. Med andre ord er der lagt op til et spændende ræs på den legendariske Oulton Park, når det går løs mandag middag dansk tid.

I qualifying 1 gik pole position til Ram Racing Mercedes #6 med Ian Loggie, mens den anden runde, som sætter gridden til dagens andet løb gik til Barwell Lamborghini #72 med Phil Keen.

De to danske islæt i GT3 er Nicki Thiim og Marco Sørensen, som er pro-kører i hver deres Aston Martin. For Nicki Thiim startede mandagen i øvrigt godt med hurtigste tid af alle i warmuppen. Han starter henholdsvis P8 og P6 for TF Sport, hvor han deler bil med Mark Farmer.

Marco Sørensen kører sammen med Andrew Howard, der også er holdejer hos Beechdean Aston Martin. Den dansk/britiske duo starter henholdsvis fra P13 og P7 i dag.


Ford dominerer i GT4

Lørdagens kvalifikation bød på et par overraskelser – navnlig i GT4, hvor den nye Ford Mustang GT4 viste sig at være særdeles stærk. Således har Multimatics #15 med Scott Maxwell og Sebastian Priaulx pole til begge løb.
Til førsteløbet er det en ren lockout af første række for Multimatic, hvor P2 gik til #19, mens Mercedes-teamet Parker Racing var 1.146 sekund fra pole til løb 2.

Set med danske briller var det en noget kompliceret lørdag i GT4. Patrik Matthiesen, der i øvrigt er sprunget ud som ny klummeskribent her på siden, havde det svært. Matthiesen og Optimum Motorsport har haft noget af en kamp med setuppet på teamets Aston Martin Vantage, og teamet starter således fra 18. position til begge mandagens løb.

Patrik Mathiassen og Optimum Motorsport har en opgave foran sig mandag. Kvalifikationen gik ikke som håbet for sønderjyden og hans holdkammerat Mike Robinson.

Lidt bedre gik det for Jacob Mathiassen og Century Motorsport. Nordjyden har i denne weekend comeback hos Century, som siden sidst de to parter kørte sammen, dog har skiftet Ginetta ud til BMW. Kvalifikationen gav Mark Kimber og Jacob Mathiassen henholdsvis P7 og P14 at arbejde med.

P7 og P14 er udgangspunktet for Jacob Mathiassen og Mark Kimber på Oulton Park.

Løbene kan ses gratis og live her. Det er henholdsvis 12.15 og 16.35 dansk tid:

 

Patrik Matthiesen: Der er langt fra Vojens til Le Mans

Comeback: Jacob Mathiassen er tilbage hos de forsvarende British GT-mestre

Tre danskere er klar til British GT

Patrik Matthiesen klar til British GT4 for britisk vinderteam

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: