Alessandro Zanardi kører Super GT x DTM Dream Race på Fujispeedway

Foto: BMW Motorsport GmbH

BMW er til november på plads med i alt tre kørere i det første samlede løb mellem DTM og den japanske Super GT-serie på Fujispeedway. I oktober løber det første samlede event af stablen på Hockenheim i Tyskland, og til november går det således den anden vej.

BMW Motorsport har løftet sløret for den første af de tre, og det bliver italienske Alessandro Zanardi, som skal køre den ene BMW-racer i Super GT x DTM Dream Race, som eventet meget passende hedder. Desuden stiller også Audi op på Fujispeedway.

Zanardi gæstede DTM i fjor på Misano, hvor det endte med en femteplads til Zanardi i en særligt tilpasset M4 DTM-racer ved den lejlighed. Samme system går igen til løbet i Japan, hvor bilen igen har håndbetjent bremse og speeder, så den 52-årige italiener kan køre uden sine proteser. Zanardi får desuden et løb i Italian GT Championship på Mugello som forberedelse – i en M6 GT3, oplyser BMW Motorsport.

Misano (ITA) 24th August 2018. BMW M Motorsport, DTM, Round 7, Alessandro Zanardi (ITA), BMW M4 DTM, BMW Team RMR

Direktør for BMW Motorsport, Jan Marquardt glæder sig over at have fået den inspirerende italiener med til det japanske showløb:

– Ingen har glemt Alex’ fantastiske gæsteoptræden i fjor. Vi er glade for at han kommer tilbage til rattet som en del af vores team på Fuji. Han inspirerer folk verden over, og det er suverænt at have ham med. Vi er sikre på, at han kan vække mindst lige så meget opsigt som på Misano og senest ved 24 Hours of Daytona, hvor han også kørte. Vi præsenterer resten af trioen på et senere tidspunkt, siger Marquardt.


Misano (ITA) 24th August 2018. BMW M Motorsport, DTM, Round 7, Press Conference, Alessandro Zanardi (ITA), BMW M4 DTM, BMW Team RMR

Zanardi selv glæder sig til den nye udfordring:

– At kunne konkurrere i det nye Dream Race er fantastisk. Ordet er sikkert brugt for meget, men her passer det. Alene at jeg stadig kan køre ræs er en gave for mig. M4 DTM er en af de bedste biler, jeg har kørt i min karriere, og i år får den også lige 100 hestekræfter ekstra – det bliver vildt fedt, og jeg er ekstremt taknemmelig over at BMW Motorsport har givet mig den her chance. Niveauet er rigtig højt i DTM og Super GT, så jeg har ikke de store sportslige forventninger – jeg vil bare gerne gøre mit bedste og give et godt show. I det hele taget venter jeg, at det her bliver endnu et stort kapitel i min racerkarriere, siger Zanardi i BMW’s pressemeddelelse.

Samtidigt bliver det ikke Zanardis eneste opgave på Fujispeedway – i 2020 er der paraolympiske lege i Tokyo, og her lægger Fujispeedway asfalt til konkurrencerne i paracykling. Det er Alessandro Zanardis ambition at kvalificere sig til PL.

Boxengasse tager til… Super GT!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: