Optakt: European Le Mans Series og Michelin Le Mans Cup rammer Monza

#88 Oreca 07 Gibson AF COR...
Foto: ELMS/Michelin Le Mans Cup/JEP

Endnu en tætpakket motorsportsweekend står for døren, og for en hel stribe af de danske aktører i sportscars er denne weekend den første af to i rap på Monza. Denne weekend er der European Le Mans Series samt Michelin Le Mans Cup, og næste weekend går det løs med FIA WEC, hvor Peugeot Sport giver den nye 9X8 premiere.

Men mere om FIA WEC og Mikkel Jensens Hypercar-debut næste uge – først venter årets tredje slag i kampen om European Le Mans Series, hvor der er 42 biler til start.

LMP2 føres aktuelt an af Prema Racing (Ferdinand Habsburg, Lorenzo Colombo og Louis Deletraz), som har 23 points forspring til Panis Racings Julien Canal/Nicolas Jamin/Job van Uitert, mens schweiziske Cool Racing er nummer tre med Nicolas Lapierre, Niklas Kruetten og Yifei Ye.

Set med danske briller er Nicklas Nielsen og AF Corses #88 bedst med i den samlede tabel som nummer ni, mens de er nummer tre i Pro-Am. David Heinemeier og Inter Europol Competition kommer til Monza som nummer 12 i LMP2-klassen.

Malthe Jakobsen går efter at udbygge mesterskabsføring

Malthe Jakobsen og Cool Racing kommer til Monza i føring og skal bygge videre på henholdsvis en sejr og en tredjeplads fra årets første to afdelinger, og holder et forspring på 11 point ned til de nærmeste forfølgere fra United Autosports #3, mens RLR MSports #5 kommer til Monza som treer i mesterskabet.


United-raceren vandt som bekendt sidste afdeling på Imola og bliver selvsagt spændende at følge denne gang. I RLR MSport-raceren på mesterskabets tredjeplads finder vi desuden danske Michael Jensen, som her deler bil med Nick Adcock og Alex Kapadia.

Malthe Jakobsen og Cool Racing på trackwalk. Foto: ELMS/JEP

Alt åbent i GTE

I GTE er kampen om mesterskabsføringen helt åben efter to løb. Føringen deles af hele tre biler i form af Rinaldi Racings Ferrari samt de to Aston Martin Vantages fra Oman Racing with TF Sport. Alle tre biler har 26 point, og Marco Sørensen deler her startnummer 69 med Sam de Haan og Ahmad Al Harthy. Trioen tog sejren fra pole på Imola og fik derved svaret godt igen på en rædselsfuld sæsonstart, hvor bilen måtte udgå efter ti minutter på grund af et sammenstød.

Med tre biler på samme pointtal er der således linet op til en utroligt vigtig mesterskabsduel over søndagens fire timer på Monza. I GTE finder vi også Iron Dames, der ligger nummer syv i mesterskabet med 16 point, mens Mikkel Jensen og Frederik Schandorffs samarbejde med Car Guy Racing indtil videre har kastet ti point og en tiendeplads i GTE af sig.

ELMS på Monza kan følges lørdag og søndag live på Youtube.

Der er kvalifikation fra 13.35 lørdag, mens løbet køres med optakt fra klokken 11.10 søndag – se med herunder!

GMB Motorsport klar til at følge op på sejr fra Le Mans

Med to friske podieresultater fra Le Mans-opvarmningsløbet Road to Le Mans har GMB Motorsport også fået en stærk optakt til denne weekends løb i Michelin Le Mans Cup på Monza.

Med en tredjeplads og dernæst lørdagens sejr på Le Mans har Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen med 59 point kørt sig i front i GT3-mesterskabet foran Gustav Birch og Jens Møller med 51 point.

Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen havde en fantastisk weekend i Road to Le Mans, som er en del af Michelin Le Mans Cup. En tredjeplads og en sejr blev facit. Foto: MLMC/JEP

Og i LMP3 er Malthe Jakobsen og Cool Racing også med i titelkampen – her er Malthe Jakobsen og Maurice Smith nummer to samlet med 31 points.

Michelin Le Mans Cup køres i sin helhed lørdag, så der er kvalifikation fra 12.40, mens løbet på to timer køres fra klokken 17.00 med optakt fra klokken 16.50.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: