F2 Saudi-Arabiens GP – Sprint race: Lawson vandt i kaotisk løb

JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Liam Lawson of New Zealand and Carlin (5) drives on track during the Round 2:Jeddah Sprint Race of the Formula 2 Championship at Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Clive Rose - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)
Foto: Clive Rose - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Formel 2 gæster i denne weekend Saudi-Arabien, hvor Jeddah Corniche Circuit lægger asfalt til anden runde af kalenderen der i alt byder på 14 løbsweekender for Formel 1-aspiranterne. Trods missilangreb på en Aramco-fabrik i Jeddah, blev det natten til lørdag besluttet at fortsætte weekenden som planlagt, da det ifølge F1-ledelsen er sikkert at gennemføre.

Kvalifikationen: Fejl i Vestis GPS forårsagede rødt flag – Drugovich på pole

Ulykkespræget er et rigtig godt ord at beskrive Formel 2’s fredag i Saudi-Arabien med, for hele dagen gav i alt fem røde flag i F2-sessionerne.

Frederik Vestis teammate, Théo Pourchaire, havde en dårlig start på weekenden, da han udgik i træningen efter et stort crash, men også måtte vinke tidligt farvel under kvalifikationen, da franskmandens motor gik i brand. Pouchaire gik i Sebastian Vettels fodspor og slukkede selv branden, der udløste et rødt flag. Det nye hold i Formel 2 og Formel 3, Van Amersfoort Racing, har fået en god start i begge serier, hvor de i Bahrain tog første poleposition i Formel 3. Under det røde flag lå VAR’s Jake Hughes på en foreløbig poleposition, men blev senere slået ned på en tiendeplads. Endnu et rødt flag ramte kvalifikationen, da Logan Sargeant i Williams-liveryet kolliderede med barrieren, mistede kontrollen over raceren og røg en hård tur i væggen.

I de døende minutter opstod en meget besynderlig situation, da et endnu et rødt flag kom til syne – men ingen var kørt galt. Det viste sig at være en teknisk fejl på Frederik Vestis GPS, som ifølge kilder på Twitter havde et teknisk problem.

Frederik Vesti blev i øvrigt straffet med 3 pladser, da han var tæt på at kollidere med Ralph Boschung i kvalifikationen – om det var det der forårsagede den tekniske fejl vides ikke på nuværende tidspunkt.


Felipe Drugovich top poleposition fredag aften. Foto: Clive Rose – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images
Løbet – sprint race

I det første løb, sprint race, ventede 20 omganges gaderæs for F1-aspiranterne, da de fem røde lamper gik ud i Jeddahs dagslys.

Dennis Hauger fik en god start på løbet og holdt sin startplacering som nummer et, hvorimod Jake Hughes i VAR-raceren fik en knap så imponerende start og faldt et par pladser, som han dog hurtigt genvandt. I lighed med sidste års weekend i Jeddah samt gårsdagens træningen og kvalifikation, skulle vi blot til anden omgang før Van Amersfoort Racings Amaury Cordeel udgik efter et stort crash i muren – han blev øjeblikkeligt meldt okay og forlod selv bilen.

Med 14 omgange igen fik vi grønt flag, og Dennis Hauger stod med sin første safety car-restart i F2-karrieren, og det så fornuftigt ud, lige indtil ballade i den tunge ende af feltet tvang bilerne tilbage i parrade. Dennis Hauger kørte ind i sving 2, da der igen kom safety car og gule flag. Her var det Logan Sargeant og Jack Doohan der kørte sammen. Dennis Hauger fik desuden en 10-second stop/go straf, da den regerende F3-mester var i pit, mens den var lukket. Hauger var ikke just tilfreds, og hans radio oplyste hans tydelige frustrationer.

I sidste ende var det Liam Lawson der tog sejren, efterfulgt at Juri Vips der tog en andenplads lige på målstregen efter tæt kamp med Jake Hughes der sluttede på en tredjeplads.

Podiet:

Liam Lawson (1), Juri Vips (2) og Jake Hughes (3)

Resultat af sprint race

Foto: FIA.com
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: