Fernando Alonso kigger i retning af Dakar Rally

DCIM113_VIRBVIRB0028-
Foto: Toyota Gazoo Racing

Fernando Alonso vender formentlig snuden mod sandet – sådan for alvor – her i løbet af vinteren. Spanieren er nemlig på jagt efter en ny udfordring, og det kunne godt se ud til, at Toyotas TS050 står overfor at blive byttet ud til en Hilux. I hvert fald er det forventningen lige nu, at den dobbelte F1-verdensmester og forsvarende WEC-mester vil kaste sig ud i Dakar Rally.

I de kommende fem måneder står der træning på programmet, når Toyota Gazoo Racing begynder forberedelserne til Dakar med et intensivt program i Europa, Afrika og Mellemøsten.

Fernando Alonso er på jagt efter nye udfordringer. Det kunne meget vel blive til en start i Dakar Rally.

Første løb i rallyraid ser ud til at blive Harrismith 400 i Sydafrika. Det er femte løb i serien South African Cross Country Series, som køres den 13-14. september.

2020-udgaven er også unik i Dakar Rally-sammenhæng. Efter løbet for efterhånden en del år siden droppede Afrika og den ikoniske målstreg i Senegals hovedstad, har løbet siden levet sit liv i Sydamerika. Men næste udgave finder for første gang sted i Mellemøsten, når Saudiarabien er vært.

Toyota Gazoo Racings Hilux står overfor et intensivt testprogram i de kommende måneder. Alt sammen som forberedelse til starten på Dakar Rally 2020 umiddelbart efter nytår.

Fernando Alonso selv ser frem til den nye udfordring:


– Jeg er meget spændt på at fortsætte mit eventyr med Toyota. Sammen har vi opnået så meget, siden jeg først kørte Toyota i november 2017. Siden er det blevet til to sejre på Le Mans og et VM. Jeg fik en forsmag på rally tidligere i år, og det gav mig en god fornemmelse, som jeg gerne vil arbejde videre med. Jeg vidste fra start, at det ville være en totalt anderledes oplevelse og ikke mindst en stejl indlæringskurve, men bilen føltes rigtig god. Det gav mig god tiltro til det hele, og jeg forbedrede mig meget på et tidligt stadie. Jeg ser frem til de kommende måneders træning og arbejde med teamet. Jeg har altid fastholdt, at jeg gerne vil jagte nye udfordringer, og jeg er i den heldige situation at være i et fantastisk team til netop det.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: