F1: Japan – Verstappens dominans fortsætter, Sainz på podiet igen

Foto: Clive Mason/Getty Images // Getty Images/Red Bull Content Pool

Med endnu en overbevisende præstation, fortsatte Max Verstappen og Red Bull deres dominerende start på 2024 sæsonen med en overlegen sejr på Suzuka. Efter en mekanisk fejl så ham udgå i Australien, var hollænderen fastsat på at fremvise at han ikke have mistet viljen til at vinde.

Med en start-til-mål-sejr krydsede Verstappen mållinjen foran sin Red Bull-holdkammerat, Sergio Perez, og Ferraris Carlos Sainz, som har været på podiet i alle løb han har deltaget i, i 2024.

Suzuka var skueplads for et løb fyldt med forskellige dækstrategier, meget varmere vejrforhold end forventet, og et uheld på første omgang som involverende Daniel Ricciardo og Alex Albon. Til trods for et løb endnu engang domineret af Verstappen, gjorde disse faktorer kampene i midterfeltet lidt mere seervenlige.

Perez, som startede løbet P2, sluttede således også løbet i selvsamme position og dermed kunne Red Bull tage fra Japan med endnu en et-to sejr.

Carlos Sainz, vinderen af Australiens Grand Prix, var den sidste af de tre kørere på podiet til at foretage sit sidste pitstop og kunne derfor udnytte sine friskere dæk til at overhale både McLarens Lando Norris og sin holdkammerat Charles Leclerc på løbets sidste omgange. Leclerc, som kørte på en alternativ strategi med et pitstop mindre, formåede at holde Norris bag sig på femtepladsen.


Fernando Alonso fortsatte med at være den førende af de to Aston Martin kørere og kunne afslutte løbet på sjettepladsen, tæt forfulgt af de konkurrerende Mercedes og McLaren-kørere, George Russell og Oscar Piastri. Russell og Piastri gav seerne lige at se på med gode dueller mod slutningen af løbet, hvilket dog medførte en undersøgelse af Russel for at skubbe Piastri af banen i den sidste chikane.

Lewis Hamilton sluttede på en niendeplads, men udtrykkede sin bekymring over Mercedes’ strategi midt i løbet, mens hjemmebanehelten Yuki Tsunoda sikrede det sidste point for RB med en tiendeplads efter flere imponerende overhalinger, specielt i s-kurverne.

Også Lance Stroll kørte en forskudt dækstrategi, hvilket så canadieren køre på de blødeste dæk på løbets sidste omgange. Her indhentede han meget af det tabte, blandt andet med gode overhalinger i S-kurverne som var tilfældet med Tsunoda. Det holdt ham dog ikke tilbage fra at kritisere bilen som han mente var alt for langsom på langsiden, så langsom at den burde konkurrere i “en anden (ringere red.) kategori”.

Kevin Magnussen havde fin fart i raceren på mediumdækkene, men da Haas raceren kom ud på de hårde dæk begyndte den at falde bagud. Han sluttede dog løbet på en 13. plads.

Næste gang F1 feltet skal i aktion er det på Shanghai International Circuit i Kina, hvor Verstappen ankommer med imponerende 77 point i mesterskabet. Efterfulgt af Perez med 64 og Leclerc med 59. I konstruktørernes mesterskab har Red Bull 141 point mens Ferrari har 120 point.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Løbsresultatet

Foto: FIA.com
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: