F1: Verstappen suverænt i front i kvalifikationen i Østrig

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ikke mange timer efter sprintløbet til Østrigs Grand Prix, var det blevet tid til weekendens anden kvalifikation. Denne gang er dog det kørerne selv refererer til som “den rigtige kvalifikation”, da den bestemmer startopstillingen til søndagens hovedløb.

På det der unægteligt må kaldes Max Verstappens anden hjemmebane, kunne han atter engang give den orange hær af hollændere en grund til at feste endnu mere i nat. Med 0.4 sekunder ned til Lando Norris, kunne Verstappen sikkert trille ind foran P1-skiltet da Q3 var ovre og han kunne skrive endnu en pole position til statistikkerne.

Det forblev dog en relativt udramatisk kvalifikation, til trods for det var marginaler som adskilte, hvem der måtte fortsætte og hvem der måtte parkere bilerne i garagen. Et eksempel er Ricciardo, som ikke kom med videre fra Q2 til Q3 grundet blot 0.015 sekunder.

Der var en kort forsinkelse mellem Q2 og Q3, da Pierre Gasly havde en lettere afkørsel og derfor havde spredt lidt grus i sving 6. Franskmanden holdt dog på og fortsatte sin omgang til trods for at halvdelen af bilen nåede at røre gruset. Han kom dog ikke videre fra Q2, da omgangstiden ikke blev forbedret. Også Charles Leclerc måtte en tur omkring gruset, dette dog mellem sving 9 og 10 på den afgørende omgang.

Ude i Q1 var Albon, Stroll, Bottas, Sargeant og Zhou.


Ude i Q2 var Ricciardo, Magnussen, Gasly, Tsunoda og Alonso.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: