F2: Australien – Regnvåd fredag påvirkede resultatet – Iwasa på pole

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

For første gang nogensinde er Formel 2 at finde på banen ved Albert Park i Melbourne, Australien.

Det var tydeligt at kørerne havde glædet sig til at køre på banen for første gang, hvilket manifesterede sig i at de hurtigt kom på banen.

Weekenden blev dog skudt i gang med både solskin, blæst og regnvejr. Meget regnvejr.

Træningen – Tre røde flag allerede inden kvalifikationen

Den lokale Jack Doohan, viste det resterende felt, hvordan man kører på australsk asfalt. Her satte han med tiden 1:28.989 en tid 0,3 sekunder hurtigere end Isack Hadjar med andenhurtigste tid.


Allerede kort inde i sessionen så vi weekendens første, men bestemt ikke sidste, røde flag. Roy Nissany var spundet rundt i sidste sving da han med venstre bagdæk akkurat kom ud på græsset. Senere på præcis samme sted og måde, spandt Johan Daruvala rundt og blev strandet mellem banen og pitindkørslen.

Tredje røde flag nåede lige nøjagtigt med i det sidste minut, da Frederik Vestis teamkammerat, Oliver Bearman, satsede for meget og spandt rundt i det første sving. Sessionen blev ikke genoptaget herefter.

Et ukendt syn prægede Albert Park i dag, da Formel 2 gæstede sceneriet for første gang nogensinde. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Kvalifikationen – Ayumu Iwasa fandt farten i silende regn

Den sidste del af Formel 1s anden træning viste, hvordan det australske vejr kan skifte lynhurtigt. Solskin blev til regn og regn blev til silende regn. Med tiden 1:45.118 var han 0,6 sekunder foran Theo Pourchaire og Victor Martins i deres ART Grand Prix racer.

Også i kvalifikationen skulle vi opleve de røde flag. Først blev det Oliver Bearman med endnu en snurretur efter blot fem minutter. Den regnvåde asfalt var svær at afkode, hvilket sendte briten i væggen mellem sving 8 og 9. Derudover havde Jak Crawford mistet forvingen som lå ude på banen.

Efter en kort pause kunne de igen køre stærkt. Omkring halvvejs i sessionen satte Iwasa den første tid under 1:47. Det responderede det resterende felt med at skifte til nye regndæk. Til trods for de nye dæk og en bane der så småt var begyndt at tørre op, kørte både Bearman, Leclerc, Novalak og Boschung for langt i andet sidste sving. Hauger derimod var tæt på at sidde fast i gruset og frembringe endnu et rødt flag.

Med kun fire minutter tilbage, var de fleste ved at forbedre deres tider, herunder også Frederik Vesti og den lokale kører Jack Doohan, men blev hurtigt afbrudt den chance. Victor Martins havde sat raceren i væggen med voldsom kraft og sluttede sessionen tidligere end planlagt da der var carbon spredt ud over alt. Til trods for uheldet kan Martins se frem til at starte i tredje position på søndag.

Frederik Vesti starter P13 i morgen kl. 5:20 dansk tid. Dennis Hauger starter i pole position.

Resultatet fra kvalifikationen

Foto: FIA
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: