F2: Australien – Vesti P13 til P4 i vildt featureløb

Foto: Frederik Vesti Motorsport/Facebook

I høj solskin blev det for sidste gang tid til at køre løb på banen i Melbourne. Ayumu Iwasa på pose position og helt nede som P13 fandt vi Frederik Vesti.

Iwasa kom godt fra start og skabte hurtigt et hul. Pourchaire derimod blev presset af teamkammeraten Victor Martins. Pourchaire havde miserable første omgange i Jeddah for to uger siden, men han overkom denne problematik og kom igennem uden problemer denne gang.

Frederik Vesti kæmpede sig forbi Jak Crawford i sving fem på femte omgang og her begyndte danskerens jagt på topplaceringerne. Blot tre omgange senere var Crawford dog i barriererne som frembragte løbets første safety car ud af to.

Alle foran Vesti kørte i pit til det påkrævede pitstop, hvilket betød Vesti nu var i front af løbet fordi han endnu manglede at pitte.

På 13. omgang kunne feltet igen give gas og det med gårsdagens vinder, Dennis Hauger, på jagt. Fra P10 til P6 ved genstarten og senere P5 viste at han havde fart i raceren denne weekend.


Ayumu Iwasa ledte feltet an på samtlige omgange denne søndag. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

På 26. omgang havde Vesti endnu ikke været i pit men et uheld med Roy Nissany sendte den anden safety car på banen. Det kunne danskeren udnytte til at køre ind og skifte til de bløde dæk. Han kom tilbage på banen i syvende position med de sprit nye dæk. Safety car perioden blev dog længere grundet Enzo Fittipaldi som spandt rundt ved pitudkørslen.

Ved genstarten på 30. omgang kørte Martins og Hauger sammen i sving 12, hvorfra de begge forsvandt ud af pointene. Vesti på de nye dæk kom nemt forbi Maloney i første sving og var med i kampen om podieplaceringerne.

Iwasa fik en god genstart og kørte i front hele vejen til målstregen med Pourchaire helt oppe i gearkassen på japaneren. Leclerc blev sidste mand på podiet men var kun 0,4 sekunder foran Vesti ved målflaget som måtte nøjes med P4.

Med resultatet i dette løb er Vesti P3 i mesterskabet!

Resultatet

Foto: FIA

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: