F2: Australien – Vesti sikrede sig det sidste point

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Tidligt i morges, ja nogen vil mene det stadig var nat, kørte Formel 2 feltet deres første løb i Australien nogensinde og det forblev ikke uden drama.

Dennis Hauger blev historiens første Formel 2 vinder på bybanen i Melbourne, da han holdt den omvendte pole position helt til målflaget til trods for både vejrskifte og en sen safety car.

Jak Crawford formåede også at veksle sin startplacering på forreste række til sit første podie. Kush Maini tog det nederste trin på podiet og fik således også sin første Formel 2 pokal med hjem.

Løbet – Sol. Overskyet. Regn.

Kvalifikationen var plaget af regnvejr, hvilket også blev tilfældet for løbet. Kort før løbet åbnede himlen sig og gjorde den ellers knastørre asfalt godt våd igen. Sent i løbet skulle det dog give endnu et skyl, hvilket fik flere i feltet til at køre i pit efter regnvejrsdækkene. Flere satsede dog og blev ude på slicks, hvilket skulle vise sig at være et godt valg.


Inden løbet overhovedet var startet, spandt både Enzo Fittipaldi og Ralph Boschung rundt på vej til grinden, hvilket fik begge til at udgå før formationsomgangen.

Gårsdagens hurtigste mand, Ayumu Iwasa, mistede hurtigt alle chancer for point i løbet i morges. Efter en hård kamp for at holde Zane Maloney og Isack Hadjar bag sig, fik den japanske kører en punktering og blev tvunget i pit efter nye dæk. Han kom kun tilbage i løbet da regnen begyndte at falde og safety car kom på banen men sluttede alligevel P13.

På podiet var: Dennis Hauger, Jak Crawford og Kush Maini. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Maloney og Bearman kæmpede længe, hvilket tillod både Vesti og Hadjar at fange dem og stemple ind i kampen om pointene. De kæmpede uden kontakt men ofte fire side om side inden Vesti kom forbi Oliver Bearman. Vesti som startede løbet i 13. position var nu oppe og dufte til en 8. plads.

Jack Doohan og Juan Manuel Correa kæmpede derimod ikke uden kontakt, da Doohan blev skubbet rundt af amerikaneren. Det fik en sen safety car på banen, hvilket skete i samme øjeblik som regnen begyndte at komme. Det fik mange til at gå efter regnvejrsdækkene. Safety car perioden blev forløbet da Brad Benavides forbremsede sig i sving 13 og kørte direkte i barrieren.

Derfor tog det nogle yderligere omgange før feltet igen kunne køre racerløb. Da de endelig fik grønt flag blev det et to omganges sprintløb til målflaget. På dette tidspunkt var Vesti P7 men måtte se Bearman kæmpe sig forbi til at sikre sig det ekstra point.

Se med igen i morgen kl. 3:35 dansk tid når feltet igen kører i Melbourne. Frederik Vesti starter P13.

Resultatet

Foto: FIA
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: