F2: Bahrain – Boschung sejrede med over 10 sekunder i sprintløbet

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 04: <> during the Round 1:Sakhir Sprint race of the Formula 2 Championship at Bahrain International Circuit on March 04, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)
Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Årets første Formel 2 løb bød på både tætte kampe og dominerende kørsel fra Ralph Boschung. De Feltet skulle igennem de 15 sving 23 gange for at se målflaget, hvilket kun Richard Verschoor ikke nåede.

Ralph Boschung startede forrest og kørte sikkert i mål med over 10 sekunder ned til Dennis Hauger somm sluttede P2.

Løbet som det hændte
Vesti startede P9 efter en straf fra kvalifikationen rykkede ham fem pladser ham længere ned i feltet.

Brad Benavides kunne ikke få bilen ud af startbåsen på formationsomgangen, før alle kørere havde passeret start og målstregen. Det betød at han skulle starte bagerst af alle. Taget i betragtning at han alligevel skulle have startet i P20 gjorde det ikke meget for hans løb at starte to pladser længere tilbage i feltet.

Ralph Boschung fik en god start stærkt efterfulgt af begge DAMS kørere. Roman Stanek koksede starten og var hurtigt nede på fjerdepladsen, som kun kortvarigt var hans. Victor Martins kæmpede sig forbi Stanek for at tage fjerdepladsen


DAMS kørerne kæmpede bravt og tæt over næsten en halv omgang, hvilket tillod Boschung at stikke af i front. Han var langt foran Iwasa da DRS blev tilladt, så japaneren fik ikke mulighed for at benytte fordelen.

Ralph Boschung nåede målflaget som den første i sæsonens åbningsløb med over 10 sekunder ned til andenpladsen. Foto: Rudy Carezzevoli – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Hadjar og Leclerc måtte begge i pit efter en straf for en fejl i startproceduren. Det kostede en 10 sekunders stop and go straf til begge parter som sendte dem fluks ned bagerst i feltet.

Kampen mellem Iwasa og Martins om andenpladsen tillod endnu engang Ralph Boschung at trække fra. På 13. omgang var han næsten fire sekunder i front.

Gårsdagens hurtigste mand, Theo Pourchaire, startede løbet helt nede på 10. pladsen, men efter 15. omgange var han helt oppe og snuse til podiet. Et forsøg på at komme forbi Iwasa på tredjepladsen gik ikke som planlagt, hvilket tillod norske Dennis Hauger at komme forbi Pourchaire i stedet. Hauger var hurtigt oppe i bagvingen på Iwasa og dermed var det en Red Bull Junior kamp om den sidste podieplacering.

På 18. omgang begyndte vi at se de første kørere gamble om strategi. Der er ikke et krav om et pitstop i sprintløbene i Formel 2, men det er en mulighed de kan benytte sig af. Netop dét gjorde blandt andet Vesti, som pittede fra 11. pladsen. Richard Verschoor kørte derimod i pit og udgik med mekaniske problemer.

Strategien med nye dæk nåede ikke at gavne de kørere som tog chancen tilstrækkeligt, så ingen af dem nåede op til de pointgivende placeringer i top 8.

Red Bulls juniortalent Dennis Hauger kæmpede sig til andenpladsen stærkt efterfulgt af Alpine juniorkører og Formel 3 mester Victor Martins.  Iwasa og Pourchaire udgjorde resten af top 5, til trods for tætte kampe om femtepladsen med Daruvala som sluttede P6.

Frederik Vesti sluttede P17 efter satset med dækkene på 18. omgang.

Hvis løbene bliver så fede som dette resten af sæsonen, så kan vi godt glæde os på forhånd!

På podiet var
Ralph Boschung (P1), Dennis Hauger (P2) og Victor Martins (P3). Foto: Rudy Carezzevoli – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Husk at se med igen i morgen kl. 11:20 dansk tid!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Resultatet for løbet

Foto: FIA

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: