F2: Frederik Vesti gjorde alt men Pourchaire løb med mesterskabet i dramatisk sæsonafslutning

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Der kunne ikke være mere spænding. Mesterskabet skulle afgøres indenfor én time. Theo Pourchaire skulle forsøge at forsvare sit forspring i kampen og Vesti havde intet at miste, han skulle kæmpe med næb og klør til sidste sving. Det blev også tilfældet og endda med en kontakt på sidste omgang med Maloney i kampen om den sidste podieplacerning.

Løbet handlede udelukkende om de to rivaler, hvilket tilsidesatte de resterende kørere som dissideret statister i det der foregik.

Med Theo Pourchaire startende som nummer 14 på soft dækkene og Frederik Vesti som nummer 9 på medium dækkene, kunne strategien være afgørende for mesterskabet. Vesti skulle slutte løbet indenfor top 3 for at have en chance for titlen og Pourchaire tilsvarende som minimum udenfor top 5.

Med sejren i gårsdagens sprintløb var alt håb endnu intakt, men skulle viste sig desværre ikke at være nok til at tage mesterskabet omend danskeren gav alt i sæsonens sidste weekend. Foto: Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Løbet – Alt eller intet

Doohan med rigtig god start. Vesti hentede en enkelt placering i starten men Pourchaire lå halvvejs rundt på første omgang direkte i gearkassen på PREMA raceren. Inden omgang var ovre havde han dog tabt nogle placeringer igen og befandt sig P12. Debutanten Paul Aron kom slet ikke ud af startbåsen og kæmpede hele løbet med at indhente de resterende.


Allerede på sjette omgang kørte de første kørere som startede løbet på soft dækkene i pit. Dette var blandt andet Iwasa, Pourchaire og Boschung. Dermed skulle Vesti regne med at have sine medium dæk på indtil ca. omgang 26-27.

Løbets første DNF kom fra Franco Colapinto som måtte udgå med motorproblemer. Det skete dog i pitten så det påvirkede ikke resten af løbet, som hvis det var sket ved en parkering ude på banen.

Oliver Bearman blev løbets anden DNF med motorproblemer, han nåede dog også ind i pitten, som kortvarigt blev lukket. Banen forblev dog grøn på dette tidspunkt. Bearman havde tidligere i løbet haft røg ud af motoren men først på omgang 19. blev det nok for motoren som ville stoppe tidligt.

Med 10. omgange igen var medium dækkene ved at være væk på danskerens PREMA racer. Han kom ud på nye soft dæk men bag Theo Pourchaire på ottendepladsen.

Kampen mellem de to Red Bull juniorer, Iwasa og Maloney, var skyld i Vesti kunne kæmpe sig op til Pourchaire som blev holdt tilbage af kampen. Vesti havde nye soft dæk på mens Pourchaire havde et halvt løb gamle medium dæk på. Derefter fulgte en vanvittig kamp mellem Pourchaire og Vesti som af og til fik en tredje kører med som ekstra krydderi i kampen om mesterskabet.

Da målflaget faldt var det med Vesti akkurat i top 3 men da Pourchaire sluttede løbet P6 kunne han parkere sin bil foran mesterskabsskiltet.

Hvad der venter Vesti nu må tiden vise. Alt vi ved er at der er blevet holdt ekstra godt øje med ham både hos Mercedes og Williams i denne weekend.

– Du gav den alt du havde. Vi gjorde alt vi kunne. Du har kørt fænomenalt denne weekend, du kan være stolt, lød det fra Vestis ingeniør efter løbet.

På podiet var, Jack Doohan (P1), Victor Martins (P2) og Frederik Vesti (P3).

Resultatet

Foto: FIA

Følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/, så er du opdateret!

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: