F2: Italien – Frederik Vesti vinder vildt sprintløb på Monza!

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Frederik Vesti har netop krydset målstregen som sejrsherre i sæsonens andet sidste sprintløb. Det blev et løb som krævede hver eneste millimeter af talent for danskeren som beviste hvordan Victor Martins skulle håndteres. Med 10 point for dette løb og Pourchaires 5 point, er marginen mellem de to nu kun på 9 point.

Med en weekend hvor hvert eneste point kan være altafgørende, vidste Frederik Vesti godt at han skulle have fart på allerede fra starten af sprintløbet. Det blev dog også tilfældet fra danskeren som startede løbet i tredje position.

Som skudt ud af en kanon, var Vesti allerede side om side med Boschung og Verschoor ind i chikanen. Her forbremsede Boschung sig og kørte ligeud i chikanen, hvilket åbnede banen lidt op så Vesti kunne angribe Verschoor indenom i tredje sving. Angrebet på hollænderen var udført korrekt og Vesti kom ud af svinget i front. P1 efter tre sving på første omgang.

Theo Pourchaire havde kontakt nede i feltet i nedbremsningen til chikanen, hvor han ramte ind i siden på Jak Crawford. De kom dog begge videre fra kontakten uden umiddelbare men.

Amaury Cordeel spandt rundt kort inde på første omgang og stallede bilen efter en kontakt med Maloney. Det blev derfor kun til én enkelt omgang inden Mayländer skulle i aktion. Herefter var det Vesti som skulle lede feltet an til det grønne flag på fjerde omgang.


Med et felt som kæmper for marginalerne, var det en ualmindeligt ren genstart af løbet uden uheld eller afkørsler. På den første omgang efter safety car perioden havde Vesti allerede sat Verschoor 0,8 sekunder.

Bag ved ham havde begge ART racere også fart på. Både Martins og Pourchaire kom ubesværet op gennem feltet. Victor Martins jagtede Verschoor på andenpladsen længe men med en nærmest Daniel Ricciardo nedbremsning fra sine Red Bull dage, kom han forbi på dramatisk vis ind i første chikane.

Roy Nissany spandt dog rundt kort efter og frembragte løbets anden safety car, hvilket var til stor ulempe for Frederik Vesti. Han var på daværende tidspunkt næsten to sekunder ude i front, men med genstarten var franske Martins lige i gearkassen på Mercedes junioren.

Ved genstarten forsøgte Vesti sig med den samme strategi som han lykkedes at snyde Verschoor med første gang. Allerede på vej ind i Parabolica fik Prema raceren fart på i et forsøg på at bryde slipstrømmen fra Martins.

Theo Pourchaire vidste også at hvert eneste point betød et bedre udgangspunkt til at tage mesterskabet, så han satsede på hver eneste overhaling. Han kæmpede sig op til P4 og minimerede derfor pointtabet til Vesti.

I morgen kl. 9:55 går det løs igen. Denne gang med Vesti fra ottende startbås og Pourchaire i pole position.

Resultatet

Foto: FIA
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: