F2: Mesterskabskampen intensiveres med Vesti P9 og Pourchaire P14!

BARCELONA, SPAIN - JUNE 03: Race winner Frederik Vesti of Denmark and PREMA Racing (7) celebrates in parc ferme during the Round 7:Barcelona Sprint race of the Formula 2 Championship at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 03, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)
Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Sæsonafslutningen og dermed også en kvalifikation som kunne betyde alt eller intet for både Pourchaire, Vesti og Iwasa.

Direkte fra F1 pitten efter weekendens første træning, i sprint ned til F2 paddocken, skift kørerdragt og hop ned i det der måske kan blive den mest afgørende kvalifikation i denne sæson. Dét kræver et fokus ud over normale grænser. Kun overgået af Drugovich og Shwartzman, var Vesti tredje hurtigst at de i alt 10 rookies i F1 træningen.

Som vi skrev i optakten i onsdags, så kunne de to point for en pole position betyde udfaldet for hvem der i sidste ende løber med mesterskabstitlen.

Da de første forsøg begyndte at tikke ind, var det franske Victor Martins som var på midlertidig pole position. Teamkammeraten og mesterskabsførende Pourchaire var nede som 16’er. Præcis midt imellem de to var Frederik Vesti på samme tidspunkt som trods nogle fejl stadig satte den 8. hurtigste tid. Nogle fejl danskeren havde i sinde at rette op på.

Omgangen efter stod den på forbedring for Mercedes junioren som kæmpede sig op på fjerdepladsen. Det var dog fortsat Martins og Doohan, de to Alpine akademikørere, som kæmpede i toppen.


Med blot 6 minutter igen var hele feltet atter på banen i et sidste forsøg på at kæmpe sig op gennem ranglisten. Ayumu Iwasa skulle have en pole postion for ikke at være ude af mesterskabskampen allerede fredag og var da også forrest i meget kort tid. Indtil Jack Doohan kom med tiden 1:35.567 som skulle vise sig at sikre ham sæsonens sidste pole position!

Det var drama helt til målflaget. Theo Pourchaire var kortvarigt oppe på P8 med Vesti P14, men på få sekunder var Porchaire den på P14 og Vesti P9. Dette betyder at Vesti starter P2 i morgendagensløb og P9 på søndag. Pourchaire starter P14 i begge løb denne weekend.

Mesterskabskampen var dermed reduceret til kun at indeholde Theo Pourchaire og Frederik Vesti, da Iwasa sluttede P5 og dermed ikke kunne hente de to andre i point mere.

Følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/, så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: