F2: Saudi-Arabien – Frederik Vesti vinder featureløbet!

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Efter et action præget løb i går kunne man kun vente med spænding på featureløbet i dag på Jeddah Corniche Circuit. Spændingen blev forløst og det med Frederik Vesti som sejrsherre!

Frederik Vesti fik en god start fra P6 og hentede to placeringer allerede på første omgang.

Victor Martins på pole position derimod stallede næsten i starten, hvilket tillod Bearman at komme forbi.

Brad Benavides udgik på anden omgang. Det frembragte dog ikke en fuld safetycar men blot en virtuel safety car. Det var Cordeel som sendte Benavides i væggen for enden af start/mål langsiden.

Bearman stak hurtigt af da det grønne flag igen var fremme. Her skabte han et hul på 1,9 sekunder ned til Martins som senere hentede den tabte tid ind igen.


Syv kørere kæmpede en vanvittig kamp ind i første sving på sjette omgang. Her var der fire kørere side om side, efterfulgt af yderligere tre side om side en meter bag dem.

Vesti kørte i pit på den syvende omgang og kom ud foran Doohan.

Martins kom forbi Bearman men måtte give pladsen tilbage da han formåede at gøre det udenfor banen, ved at skære gennem en chikane. Han forsøgte allerede igen på omgangen efter, hvor det denne gang lykkedes allerede inden svinget. Bearman blev presset så langt ud i barrieren at døren blev åbnet på vidt gab for Frederik Vesti som tog muligheden og kom ind bag Martins. Dermed var Vesti på en nettoandenplads, da alle fem foran ham manglede at pitte.

Frederik Vesti viste god fart og med teamets strategi sikrede han sig sin første Formel 2 sejr siden Monza 2022! Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

På 16. omgang spandt Bearman rundt og røg helt ned på 11. pladsen, og få sekunder senere gjorde Martins præcis det samme. Franskmanden udgik dog da han endte i barriererne. Dermed var Vesti pludseligt i front, så snart de resterende var inde til de obligatoriske pitstop.

Endnu en virtuel safety car skulle i brug grundet Martins uheld men ingen måtte pitte under den periode, hvilket Leclerc i front var tydeligt træt af.

Så snart perioden var ovre dykkede de resterende i pit og Vesti havde ren luft foran ham. Herfra var der kun målflaget der skulle jages, hvilket danskeren formåede hele vejen til 28. og sidste omgang med 3,9 sekunder ned til Jack Doohan på andenpladsen.

JEDDAH, SAUDI ARABIA – MARCH 19: <> during the Round 2:Jeddah Feature race of the Formula 2 Championship at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Med dette resultat er Frederik Vesti nu på fjerdepladsen i mesterskabet med 28 point. Boschung er fortsat på førstepladsen, men med 33 point er der ikke langt derop for, hverken Vesti, Iwasa eller Pourchaire.

Se med igen når Formel 2 gæster Australien om 2 uger for første gang i seriens historie!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Resultatet

Foto: FIA

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: