F2: Spielberg – Sprintløbets sejrherre blev Marcus Armstrong

Foto: Clive Rose/Getty Images

Efter en god kvalifikation fra Frederik Vesti i fredags, som så ham tage pole position lige foran Jüri Vips, skulle danskeren starte weekendens første løb på en tiendeplads.

Den tiendeplads blev konverteret til en niendeplads på banen, men grundet en fem sekunders straf for at køre ud over de hvide linjer, blev det resultat konverteret til en 12. plads på papiret.

Løbet – Armstrong første fra start til slut

Marcus Armstrong startede løbet i pole position, da han i fredags kvalificerede sig som nummer ti. Solen bagede på asfalten og banetemperaturen var optimal.

Theo Pourchaire skulle jagte Armstrong ind I det første sving, men den newzealandske kører stak af i front, og så sig ikke tilbage før målflaget.


Mesterskabsførende Felipe Drugovich forsøgte også med hele arsenalet, men da hullet lukkede mellem Verschoor og Doohan måtte han blive bag dem. Doohan og Verschoor derimod ramte hinanden ind i første sving, da de kæmpede om podieplaceringerne helt fra start.

Mange kørere fik sort/hvidt flag for ikke at imdekomme reglementet med at holde bilen på den rette side af de hvide streger. Både Vesti, Caldwell, Cordeel og Merhi fik alle en fem sekunders straf advarslen ikke længere var nok.

Derfra var det damagecontrol for Vesti, som ellers havde øjnet sig lidt point i gårsdagens sprintløb. Når han starter løbet i dag kl. 10:05 dansk tid bliver det i front, allerede med gode forhåbninger om point. Cordeel trak dog endnu en straf til sig, da han overhalede i en gul flagzone efter det ternede flag var forbi kørt. Det kostede ham 10 sekunder yderligere til løbstiden.

Liam Lawsons dag gik fra skidt til værre, da han efter en stalling på formationsomgangen, mistede motorkraft i sving 3 næsten halvvejs i løbet. Det udløste en virtuel safetycar, men den unge Carlin-kører fik startet bilen op igen og kunne lige kæmpe den tilbage til pitten, hvor han derefter udgik af løbet.

Husk at se med om kort tid, hvor feltet kører weekendens sidste løb kl. 10:05 på den østrigske bane i Spielberg.

På podiet var: Marcus Armstrong (P1), Theo Pourchaire (P2) og Jack Doohan (P3). Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Se highlights fra løbet her: Youtube

Løbsresultatet

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: