F2: Ungarn – Theo Pourchaire vinder – Vesti få meter fra podiet

Foto: Francois Nel/Getty Images

I går sikrede Vesti sig en femteplads i sprintløbet, men i dag var han endnu tættere på podiet, da Iwasa kun holdt danskeren fra den fornøjelse med 0,8 sekunder. Danskeren havde dog en fem sekunders straf, som han skulle tage før pitstoppet. Da Vesti kun var 6,2 sekunder fra at tage sejren i løbet, kan det godt føre til at man tænker ’hvad nu hvis’ den fem sekunders straf ikke havde været der.

Straffen kom sig af at han kørte Jüri Vips for langt ud af banen i sving 2 på en af løbets første omgange.

Theo Pourchaire vandt løbet mens Enzo Fittipaldi var lige ved at hente ham på løbets sidste omgange, indtil brasilianeren selv løb ind i tekniske problemer. Fittipaldi kunne dog lettere amputeret kæmpe Charouz Racing System raceren over stregen til en andenplads.

Mesterskabsførende Felipe Drugovich fik blot to point med sig fra featureløbet her til middag. Foto: Dan Istitene – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Som det hændte

Ayumu Iwasa startede i front for feltet efter han dominerede kvalifikationen i fredags med tæt på 0,4 sekunder ned til Marcus Armstrong. Frederik Vesti startede løbet på syvendepladsen, men efter en god start var han allerede P5 efter første omgang.


De to dækstrategier gjorde at vi næsten så to løb i ét, da størstedelen startede på mediumdækkene, hvorimod fronten af feltet startede på de bløde dæk. Frederik Vesti var forreste mand på mediumdækkene helt frem til han tog sit pitstop på 27. omgang.

Jack Doohan startede lige indenfor pointene, men en teknisk defekt fik ham til at udgå af løbet allerede på femte omgang, til trods for teamet forsøget at genstarte hele systemet. Doohans sjetteplads i mesterskabet forsvandt da også efter dette løb.

Præcis som vi kender Hungaroring, kan vejret skifte drønhurtigt, hvilket vi også så i dette løb. Vejrradarerne opfangede midtvejs i løbet at der kunne komme byger i slutningen af løbet, hvilket favoriserede de som startede på mediumdæk. Regnen kom dog kun gradvis og aldrig nok til at afgøre løbet.

Frederik Vesti overhalede Armstrong på 35. omgang og havde sigtekornet sat direkte på Ayumu Iwasa på tredjepladsen. De helt bløde softdæk hentede næsten tre sekunder per omgang på de i front på mediumdækkene.

På podiet var Theo Pourchaire (P1), Enzo Fittipaldi (P2) og Ayumu Iwasa (P3). Foto: Francois Nel/Getty Images

Nu er der sommerferie for de unge talenter, da de først skal sætte sig i bilerne igen d. 26. august i Belgien.

Løbsresultatet

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: